Allmänt

Dr. Martens – Vegan 1460 Black

Nu när julen passerat så känner jag att det är dags att ta tag i skrivandet igen. Det kanske märks att sidan stått inaktiv ett par veckor nu, och det är helt enkelt för att jag haft fullt upp. Innan jag åkte iväg tidsinställde jag en del inlägg som automatiskt postades åt mig, men inte så många som jag hade velat ha. Men det fick bli som det blev eftersom skrivandet här faktiskt är rätt tidskrävande ibland, vilket beror på fotograferingen. Att skriva för mig är ingen svårighet då jag lätt kan trycka på tangenter för att visualisera mina tankar med ord. Däremot är fotografering väldigt knepigt. Mycket är beroende av ljus, upplägg, bakgrunder, vinklar och ja – allt möjligt. Det krävs planering, och jag tycker inte om att publicera något utan bilder.

Men nu är jag hemma igen och ledigheten är över. För er som undrar var jag varit, så har jag firat jul tillsammans med min pojkväns familj i hans hemland, Wales. Vi åker dit varje jul och sommar. Under vistelsen insåg jag att mina skor lätt blev blöta och svåra att gå i. Då jag alltid klär mig i tygskor kände jag att vintern skulle drabba mig väldigt hårt om inte nya skor införskaffades. Givetvis ville jag hitta något i min stil. Då jag länge dragits till grunge, emo, rock, hipster och numera lite mer urbant gatumode så kände jag att det var dags att skaffa ett par kängor. Och där blev allt problematiskt.

Problemet med att köpa kängor är att de sällan är veganska. De är oftast gjorda i läder eller av urusel kvalitet. Jag skulle aldrig få för mig att köpa läder, men inte heller något som inte håller. Så jag letade bland kända märken och hoppades att någon skulle ha något veganskt. Rent mirakulöst så hade just det märket jag ville ha allra mest ett par veganska kängor – nämligen Dr. Martens. De flesta har nog stött på namnet någon gång då deras modell “1460” är kända kängor som används av punkare, skinheads, militär och numera även av hipsters. Själv gillar jag dem då min stil är en blandning av elegans och rock. Men Dr. Martens är populära i Storbritannien, de kommer ju därifrån. Så jag hittade inte min storlek någonstans fast vi kollade i varenda skobutik vi passerade.

Det slutade med att jag beställde dem online i Sverige vilket var rätt läskigt för jag kunde inte prova dem. Jag beställde dock från Brandos och de har både prisgaranti och fri retur så det var inget stort problem det där med storleken. Jag fick gissa vilken storlek som skulle sitta rätt eftersom jag har en halvstorlek och de endast säljs i helstorlekar. Som tur var så gissade jag rätt. Kängorna kom igår och de sitter alldeles perfekt.

DSC_0202

Dessa skor är gjorda i svart syntetiskt läder. De har den traditionella sömmen runt sulorna i gul färg. De är väldigt bekväma, men en aning klumpiga eftersom jag har smala fötter, fast jag tror jag vänjer mig snart. Jag har tagit en promenad i dem idag och jag känner skillnad omedelbart. Dessa kängor blir inte blöta lika lätt, dessutom greppar de mycket bättre så jag kan känna mig lite mer modig när jag går. Annars brukar jag gå riktigt försiktigt så att jag inte halkar. Om det kommer fler veganska kängor i läderimitation så kommer jag nog försöka skaffa ett par till. Det finns även tygvarianter men de tål nog inte lika mycket stryk.

DSC_0203

Det enda jag egentligen kan klaga över med dessa kängor är att snörena inte verkar så starka, men å andra sidan så är de inte helt mesiga heller. Jag tror inte jag skulle kunna ha sönder dem. Men faktum är att jag faktiskt beställt ett par röda skosnören till dessa kängor, även de tillhör samma märke. Så nästa vecka kommer dessa kängor se lite annorlunda ut.

Jag kan i alla fall säga att jag är väldigt nöjd med köpet. Det enda som svider lite är priset, men vill man ha en märkesprodukt eller bra kvalitet över huvudtaget så får man nog våga betala lite mer. Nu får vi hoppas dessa håller så bra som lovat! För övrigt så vill jag verkligen rekommendera Brandos till de som vill köpa skor. Har aldrig varit så nöjd med en nätbutiks service och tjänster. Man vinner ekonomiskt på att handla där samtidigt som man får det man vill ha.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *