Allmänt, Drycker, Recensioner

Hibiscus Bliss

De som bor i Växjö kan nog inte ha missat att Astrid och Aporna har en egen butik mitt i centrum. Deras charmiga lokal innehåller alla möjliga sorters oemotståndliga produkter. Det är farligt för mig att gå in dit för kundkorgen blir alltid full på nolltid. Nu på sistone då tentor stått inringade på schemat, och fortfarande gör det, har det varit viktigt för mig att hålla kroppen i gott skick. När jag studerar brukar jag ha en tendens att bli extremt hungrig så man äter rätt mycket man egentligen inte borde samtidigt som man blir sittandes. När man är färdig för dagen är man så trött så det inte finns någon ork kvar för någonting. Jag har halkat efter all anime jag kollar på och hinner endast med några enstaka avsnitt i veckan. Under den lilla fritid jag har brukar jag däcka framför TV:n och kolla på SVTs nya serie “Jordskott”.

Vid perioder som dessa är det bra att hålla vätskebalansen rätt. Så idag tänkte jag tipsa om ett te som jag köpt från Astrid och Apornas butik. Det är hibiskuste och heter “Hibiscus Bliss”, av Higher Living. Som allt annat i deras butik är detta te helt ekologiskt.

DSC_0001

Hibiskuste är egentligen inte ett vanligt te då det saknar ordinarie teblad. Det är blombladen från hibiskusblomman. Så detta är en s.k. infusion. Med det menas att det är som te men utan de traditionella tebladen. Även om vanligt te bokstavligen kan vara och är infusioner så brukar man skriva “infusion” på paketen då det avser mer örtliknande saker. Man kallar dessa infusioner istället för te så att man kan undvika förbryllade kunder. Detta “te” saknar alltså teblad. Men de kommer ändå i traditionella tepåsar då principen är densamma.

DSC_0002

Hibiskuste är rött som blod och ser otroligt läckert ut. Jag gillar att dricka det i mina turkiska tekoppar då jag vet att det är väldigt populärt i Mellanöstern. Men anledningen till varför jag skriver om denna dryck är inte enbart för att jag vill tipsa om en häftig drink. Jag nämnde ju några saker tidigare om livsstil när man studerar, och hibiskuste är en dryck som faktiskt har hälsofördelar.

DSC_0004

Dricker man hibiskuste dagligen kan man sänka sitt blodtryck, sänka kolesterolhalten långsiktigt och stärka immunförsvaret. Dessutom innehåller det vitaminer och antioxidanter. Jag tycker inte detta te är särskilt gott då det är rätt surt, men jag dricker det ändå för att det har fått mig att bli piggare på morgonen, samt att jag tycker om säkerheten av att eventuellt kanske kunna undvika en förkylning innan tentamen. Så detta te är verkligen ett te som gör nytta. Dessutom är det koffeinfritt! Vill man prova något roligt för hälsans skull så tycker jag att hibiskuste är värt en chans. Speciellt då man sitter och studerar!

Just det paketet jag har från Higher Living är kanske inte det bästa om man vill undvika höga priser. Tyvärr kostar ett paket med endast 15 tepåsar hela 30 kr. Jag köpte detta endast för att prova ett nytt märke. Däremot kan jag säga att deras version var den bästa jag druckit så har jag vägarna förbi lär jag köpa detta igen. Men vill man bara prova hibiskuste så finns det säkert billigare märken som är okej.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *