Mat, Recept

Kesobiffar

Sist jag skrev om kesobiffar blev bilderna inte riktigt så bra som förväntat så nu har jag tagit några nya bilder. Ville även ge inlägget ett rejält ansiktslyft genom att skriva om det med ett förbättrat recept.

Då många av mina recept innehåller quorn tänkte jag prova att ge mig på något nytt som inte innehåller sojakött. Jag har provat ostbiffar tidigare. Hälsans Kök säljer sådana, så jag tänkte prova att hitta på något liknande. Min pojkvän hatar keso så jag tänkte att jag borde hitta på något med just den osten för jag älskar den och ville få honom att ändra sig. Jag är väldigt nöjd med resultatet då det är något jag kommit på helt själv (det finns säkert andra recept också, men detta har jag experimenterat fram) och vill därför dela med mig av något jag kallar “kesobiff”. Det är en krämig biff som passar till allt och kan ätas både varm eller kall. Dessutom är det en snabb rätt, tar knappast en kvart att förbereda. Det enda som tar tid är stekningen. Till och med en kesohatare som min pojkvän var tvungen att erkänna att han gillade dem!

Ingredienser:

  • 250 g keso
  • 2 ägg
  • 1 dl mjöl
  • ½ dl ströbröd (+ eventuellt lite till)
  • ½ dl hackad spenat
  • 2 msk valfria kryddor

Släng ihop keso, mjöl och ströbröd i en bunke. Rör ihop det hela till en smulig smet. All vätska från keson ska försvinna.

DSC_0001

Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop till en blandning som liknar en färs. Konsistensen ska vara lite smått kladdig men smulig. Om äggen gör blandningen för tunn så kan mer ströbröd tillsättas.

DSC_0003

Klicka ut lite av blandningen i en stekpanna med lite matfett i. Stek på medelhög värme.

DSC_0013

När kanterna börjar bli bruna och det verkar som att biffen är vändbar så ska de vändas. Notera att de vita prickarna som syns är keso och det är helt normalt att de syns. Om biffarna deformeras är det bara att rätta till formarna med stekspade.

DSC_0014

När de är klara är det bara att servera med i princip vad som helst eller kyla ner i kylskåp. Dessa går även att frysa ner för de som gillar att packa lunchlådor. Ha gärna någon smarrig sås till. Hoppas det smakar bra!

DSC_0015

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *