Desserter, Recensioner

Mini Vanilla Mallows

Tentorna är över så nu har jag tid att skriva oftare igen!

Jag har aldrig riktigt varit förtjust i marshmallows. En gång i tiden då jag inte var vegetarian åt jag dessa men jag gillade dem aldrig. För övrigt så har jag varit vegetarian sen 1998. Under 2007 – 2010 var jag demi-vegetarian (äter fisk och fågel) eftersom jag blev sjuk så fort jag hade mens, men nu har jag lärt mig äta rätt så jag har återgått till lakto-ovo (äter inget animaliskt förutom ägg och mjölk). För de som undrar vad detta har med saken att göra – marshmallows är inte vegetariska. Det finns rätt mycket godis som innehåller produkter såsom löpe, gelatin och vissa typer av vassle. Även röd hushållsfärg är animaliskt då det innehåller karmin och därför är de flesta röda karameller inte vegetariska. Vissa typer av shellack är inte heller vegetariska men det är som buljong. Man får ta en risk.

Då min pojkvän gillar marshmallows och saknar det rätt mycket sen han blev vegetarian år 2012 letade vi efter vegetariska varianter i butiker. Som vanligt var det omöjligt att hitta detta i vanliga butiker. Vi fann något som heter “Mini Vanilla Mallows” av märket “freedom Confectionery” i Astrid och Apornas butik. Och dessa är inte enbart vegetariska, de är även veganska!

DSC_0006

Det fanns stora marshmallows också men vi valde de mindre eftersom vi hade tänkt ha dem i varm choklad. Så jag gjorde två stora muggar varm choklad igen; receptet till det finns i min receptsamling.

DSC_0008

Det finns inte så mycket att säga om detta godis. Jag gillar fortfarande inte marshmallows, även om de är veganska. Men dessa var betydligt trevligare än de vanliga då den milda smaken av vanilj var rätt god. De var helt okej som tilltugg men de var inte direkt kalas i den varma chokladen. Jag tror att marshmallowsälskare skulle tycka om dessa, men för mig är de nog inte en höjdare. Och de är inte prisvärda för det är en väldigt liten påse som kostar tre gånger så mycket som vanliga gör. Jag antar att det beror på att dessa är importprodukter från Storbritannien. Dessutom säljs de i en privat butik, så ja. Har man lust att ödsla den slanten så finns den möjligheten men jag tycker inte de är värda det. Min käraste tyckte de var okej, men han sa att originalet var bättre. Så vi får leta vidare!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *