Mat, Recept

Inbakad korv

Korv med bröd är så banalt att det blir tråkigt i längden. Men man kan ju faktiskt ha annan typ av bröd för att uppgradera denna rätt. Vad sägs om en inbakad korv? Det är något som jag tycker är roligare att göra. Det är en festligare rätt som fungerar utmärkt som plockmat eller tilltugg. Har man någon fräsch sallad till så blir det en utmärkt lunch. När vår mjölk närmar sig bäst-före-datum brukar jag slänga ihop något enkelt som innehåller just mjölk och inbakad korv behöver deg som är mjölkbaserad. Det går givetvis att göra detta med vatten för en vegansk variant men jag vill som sagt bli av med mjölk.

Ingredienser:

  • 3 dl mjöl
  • 1 krm salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk valfria örter
  • 1 ½ dl mjölk eller vatten
  • 1/4 dl olivolja
  • 4 sojakorvar (ej frysta)
  • Eventuellt 1 ägg för pensling

Sätt ugnen på 200 grader. Börja med att blanda alla torra ingredienser i en bunke. Ha även i lite örter för en frisk smak.

DSC_0001

Häll i mjölk och olja och knåda ihop det till en deg. Behövs mer vätska eller torra ingredienser så ska det balanseras ut med vatten och mjöl. Lägg den färdiga degen på en plåt med bakplåtspapper på och kavla ut degen tills den är ungefär en centimeter tjock.

DSC_0002

Placera fyra korvar med avstånd ifrån varandra på degen. Skär sedan i mitten av degen mellan varje korv så du har fyra bitar deg. Linda in korvarna i degen så det blir som ett hölje. Tänk på att korven inte får vara fryst för då blir den inte tillräckligt varm i ugnen. Tina korven en stund om du har en fryst variant. Om man vill kan man ha någon sås som marinad runt korven.

DSC_0003

Pensla gärna rullarna med lite ägg för en glansig yta. Det går även bra med mjölk eller inget alls.

DSC_0004

Grädda rullarna i ugnen i ungefär en kvart. Ytan ska bli gyllenbrun. Det kan hända att den spricker lite, men det beror i så fall på att degen inte slutits ordentligt.

Dela rullarna i mitten och servera med något gott! Barnsligt, men trevligt – hoppas ni gillar det!

DSC_0005

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *