Mat, Recensioner

GoGreen – Indian Masala

Under tentaveckan var det rätt mycket halvfabrikat som inhandlades. Fast det betyder ju inte att det behöver vara onyttigt. GoGreen är ett märke som är rätt känt för hälsosamma råvaror. De specialiserar sig på baljväxter så med andra ord, de säljer linser, ärter och bönor. Tydligen säljer de även färdiga grytbaser så vi passade på att köpa några förra veckan då de var extra billiga på Willys. Dessa innehåller givetvis deras produkter så dagens inlägg som handlar om deras “Indian Masala” innehåller gröna linser.

DSC_0006

Denna grytbas är väldigt enkel att tillaga. Man steker bara det man vill ha i och tillsätter sist grytbasen. Vi valde att ha i quornbitar och blomkål då dessa är typiskt indiska, eller, quorn finns nog inte i Indien men det är ett alternativ till kyckling som denna vara är lämpad för.

DSC_0007

Paketet påstår att endast grytbasen behövs men jag tycker den är för trög för fyra portioner och tillsatte därför lite vatten för att späda ut den och få någon slags sås i grytan.

DSC_0008

Vi valde att servera grytan med couscous eftersom vi råkade ha en kartong av det i skafferiet. Men traditionella indiska rätter smakar bäst till basmatiris.

DSC_0009

Jag tyckte rätten smakade väldigt bra. Min pojkvän håller med men jag tror jag gillade den mer än vad han gjorde. Den är trots sitt namn inte så värst het utan rätt mild. Den är fylld med tomat, gröna linser och jag tror även att jag kunde smaka riven morot i den blandningen. Det var en mustig gryta som faktiskt var väldigt indisk och inte enbart en västerländsk variant. Jag tycker GoGreen har gjort ett bra jobb och skapat en utmärkt grytbas. Det skulle vara väldigt trevligt med en större förpackning med lite lägre jämförelsepris. Det enda jag vill att de ska ändra med denna vara är instruktionerna. Om det stod att vatten eventuellt behöver tillsättas skulle jag bli gladare. Men helt klart tummen upp för denna grytbas!

3 reaktioner på ”GoGreen – Indian Masala

    1. Jag köpte dem då Willys hade ett erbjudande på 19kr/grytbas men annars ligger de runt 25kr. Kan vara billigare i andra butiker!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *