Mat, Recept

Korv stroganoff

Idag har jag checkat av min andra tentamen. Denna gång fick vi veta resultatet på en gång och jag klarade den! Dessutom fick jag högsta betyg på en designkurs jag haft nyligen. Det firades med en glass på vägen hem samt ett recept att dela med mig av. Jag tog bilderna ett bra tag sen sist jag lagade denna rätt men har inte haft tid att skriva förrän nu.

Biff stroganoff är en populär rysk rätt. En annan variant av den är gjord på korv och förekommer ofta i Sverige. Det är en enkel och gräddig rätt som passar utmärkt till ris, pasta eller couscous. Jag försöker göra hälsosammare varianter av rätter som innehåller mer näring och därför är min korv stroganoff lite annorlunda. Vill man ha den vanliga kan man utesluta svamp och krossade tomater. Men jag tycker rätten blir bäst med lite mer än bara korv. Dessutom är den väldigt billig att laga och tar knappt en kvart. Det enda som tar tid är nog riset.

Ingredienser:

 • 3 större eller 4 mindre sojakorvar
 • 1 vitlöksklyfta eller 1 krm vitlökspulver
 • ½ hackad gul lök eller 1 msk lökpulver
 • 3 medelstora champinjoner eller 2 dl frysta champinjoner
 • 150 g krossade tomater
 • 1 msk tomatpuré
 • 2 dl mjölk
 • 2 krm svartpeppar
 • 1 tsk paprikapulver
 • 1 tsk chilipulver
 • 1 msk persilja
 • 2 krm dragon

Stek korvarna i en stor stekpanna. Släng i vitlök och lök också och låt allt fräsa en stund. När korvarna fått lite färg eller blivit mjuka (vi använder fryst sojakorv) så ska de delas i små bitar.

DSC_0001

Släng i champinjonerna men skiva dem först. Frysta champinjoner kommer oftast i färdiga skivor. Rör om lite då och då och låt champinjonerna få lite färg.

DSC_0002

Släng i resten av ingredienserna. Vill man ha en mer svensk variant av rätten kan man byta ut mjölken mot matgrädde men jag föredrar det nyttigare då jag inte vill ha det så krämigt. Rör om och låt rätten puttra en stund.

DSC_0003

Sen är det bara att servera med nykokt ris, pasta eller couscous. Bulgur går också bra men det har jag inte provat till detta.

DSC_0005

Hoppas ni gillar denna variant av korv stroganoff. Den är mindre krämig men har mer nyttiga aspekter, såsom tomat och champinjoner. Smaklig måltid!

DSC_0004

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *