Figurer, Recensioner, Samlarprylar

Matoi Ryuuko

Idag är en dag före min andra tentamen. Jag brukar ta det lite lugnt dagen före en tenta genom att vila upp mig och sammanfatta allt jag kan för andra. Därför har jag även lite tid att smyga in ett inlägg idag. Denna gång får det bli en figur eftersom jag inte har något roligt recept på gång. Jag har haft denna figur ett tag men valde att fotografera den igår då jag fick min nya reflexskärm. Ville prova en ny sorts ljusteknik med den och jag är rätt nöjd med resultatet!

Senaste periodens anime serier har varit väldigt mångsidiga, men de flesta kan nog hålla med om att en av dem med mest karaktär är KILL la KILL. Det var en väldigt röd serie som hade en otroligt unik stil skapad av Trigger som är en studio som föddes ur teamet som ligger bakom succén Tengen Toppa Gurren Lagann.

KILL la KILL har kritiserats flera gånger av alla möjliga sorters människor, främst för att den tar klädsel till en helt ny nivå. Enligt mig så är serien ändå rätt charmig och har sina stunder. Dessutom bjuder den på väldigt intressanta karaktärer. En av dem är huvudpersonen själv – Matoi Ryuuko. Jag tycker inte hon är den bästa karaktären i serien, men helt klart en av de snyggaste. När Phat Company avslöjade att de tänkt göra en figur av henne föreställande hennes actionpose så kunde jag inte låta bli.

DSC_0012

Hela poängen med kläderna i serien är att det ska vara så lättklätt som möjligt, men inte på ett sexuellt sätt, utan mer ur komiskt perspektiv. Jag tycker figuren är riktigt snyggt gjord, speciellt hennes pose. Men om man vill undvika lättklädda karaktärer på visning kanske detta inte är det bästa köpet då den lämnar väldigt lite till fantasin.

DSC_0014

Angående detaljerna så finns det inte riktigt något att klaga på. För er som inte vet så är Phat Company ett företag som tillhör Good Smile Company som råkar vara det största figurföretaget som finns. Det som gör Phat så speciellt är att de verkligen gör helt galna figurer med väldigt detaljrika basplattor. Jag älskar alla figurer jag har från dem och tvivlar aldrig på deras skicklighet. Det är sällan företag lyckas göra lättklädda karaktärer så dynamiska som Phat gör. Här tänker man inte ens att det är en halvnaken kvinna framför en, utan enbart att hon är här för att sopa golvet med folk.

DSC_0013

För variationens och valfrihetens skull så kommer figuren faktiskt med två versioner av Ryuukos vapen. De som inte sett KILL la KILL vet nog inte att hon slåss med ett saxblad. Hela serien går ut på att hennes pappa blev mördad och mördaren försvann med ett saxblad. Ryuuko har den andra halvan av saxen och vill hitta mördaren. Hennes enda spår är att deras blad bildar en hel sax. Och hennes skoluniform har ett helt eget liv och är en karaktär som heter Senketsu. Denna uniform kan förvandlas till den som figuren har på sig och ge henne styrka. Detta saxblad som hon har går att fällas ut till maxlängd när hon slåss vilket hon oftast gör då hon förvandlat sig. Jag har min figur med maxlängd på saxsvärdet.

DSC_0018

Har man den maximala längden på svärdet kan figuren ta rätt mycket plats. Men just nu har jag gott om plats för figurer så det är inget problem. Men vill man så kan man visa upp henne med den nedfällda varianten också. Fast jag ville ha min figur så dynamisk som möjligt.

Så i helhet är jag riktigt nöjd med figuren. Den är tyvärr slutsåld men ibland dyker den upp och hon är inte så himla dyr. Jag hittade henne splitterny på en rea för endast 250 kr vilket är ett kap då hon låg på 450 då hon kom ut. Så jag har verkligen fått värde för pengarna. Och jag hade betalat fullpris för henne ändå för hon är så underbart snygg. Jag vill även skaffa Satsuki ur samma serie men i och med att hon inte är min högsta prioritering så väntar jag tills jag hittar en billig variant av henne. Har nämligen fem andra figurer som jag bokat. Men jag kan garantera er att Ryuuko är riktigt läcker och man ska inte tveka om man ser henne för det är rätt många som vill ha denna figur! Och om ni ser någon figur ni vill ha som är gjord av Phat Company kan jag lova att det ni kollar på är kvalitet!

DSC_0016

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *