Drycker, Recensioner

Sangaria – Ramune Mango

Nu när det skrivits så flitigt om mango kan det inte skada med ett inlägg till om det. I lådan med japanska snacks som min pojkväns mamma hämtade fanns två läskflaskor. De som är insatta i japansk media vet nog vad Ramune är. Det är en dryck som tillverkas av Sangaria och kommer i ett flertal smaker. Jag har alltid varit rätt förtjust i dem då de smakar frukt och inte bara smaktillsatser. Då jag var bosatt i Stockholm köpte jag dem nästan varje dag men när man bor i andra delar av landet kan det vara svårare att få tag i dem. De flaskor vi fick var av smaken mango och säljs tyvärr inte i Sverige så vitt jag vet.

DSC_0001

Det som gör Ramune så speciellt är inte själva drickan utan flaskan. De är väldigt svåra att öppna och dricka då det sitter en glaskula längst upp i munstycket. Det sitter även en plastgrej längst upp på flaskan som man får bryta loss och trycka ner kulan med så att drickan kommer ut.

DSC_0002

Första gången jag drack Ramune var jag livrädd för det lät väldigt högt då glaskulan föll ner men det är ingen fara då flaskan är konstruerad för detta.

DSC_0004

Kulan kommer tyvärr inte ut ur flaskan utan stannar i halsen på den. Det gör också att flödet blir långsamt och man kan därför inte dricka stora mängder i en klunk. Men det går såklart att dricka vilket man gör genom det blåa munstycket längst upp.

DSC_0005 (2)

Jag tycker att mangosmaken är den godaste utav all Ramune jag provat och då har jag ändå druckit rätt många. Den smakade som kolsyrad mangonektar vilket är väldigt sällsynt. Oftast då man hittar mango i saker så är det väldigt konstgjort och svagt. Men det var som att dricka mango! Jag älskade denna varianten och hoppas på att få tag i fler när jag åker till Wales i sommar.

En annan rolig sak jag tycker om att göra med Ramune är att spara flaskorna för att se vilka smaker jag druckit så jag diskar alltid flaskorna efteråt. Tyvärr har jag inte kvar de jag hade i Stockholm då jag slängde dem i brist på bagageutrymme men nu har jag beställt tillbaka de smaker som finns i Sverige i alla fall.

Visste ni att det finns tävlingar i Ramunedrickarteknik då glaskulan anses vara en utmaning? Hur som helst så tycker jag att denna läsk är den godaste jag någonsin druckit!

DSC_0006

Sista bilden som är ovanför denna paragraf är en liten bonusbild som visar hur glaskulan ser ut när man druckit upp det som är i flaskhalsen. Den ligger i sin lilla “blåsa” och rullar runt. Vill man så kan man spela maracas med dem. Nej, jag skojar bara!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *