Desserter, Recept

Mangoglass

Det finns ett recept på mangosherbet i min receptsamling, men inte mangoglass. Då mango varit en viktig frukt i min barndom är det även en av mina favoriter. Min käraste hävdar att mango är hans favoritfrukt så det blir rätt mycket mango i livet för mig. Häromdagen inköptes en billig blender till vårt kök eftersom jag väldigt gärna ville göra mer fruktiga glassar och rätter såsom falafel. Det första som fick inviga denna hushållsapparat var just mango då vi gjorde en krämig mangoglass. Den var väldigt god och väldigt gul så det är ett bra tips att ha på påskbordet!

Ingredienser:

  • 2 dl vispgrädde
  • 3 dl mjölk
  • 1 – 2 mangofrukter
  • 1 dl socker
  • 2 droppar vaniljessens
  • 3 droppar gul hushållsfärg

Skala och skär mango i bitar. Häll sedan ner dem i en blender för att mosa dem. Stavmixer går bra det med. Då vår blender är rätt liten fick vi köra i omgångar.

DSC_0012

Häll över mangopurén i en bunke. Vill man få en helt len glass utan något fruktkött ska man sila igenom purén, men jag gillar fruktkött. Häll även i mjölk, grädde och socker. Vispa ihop det till en smet. Sockret ska lösas upp!

DSC_0013

Tillsätt lite vaniljessens för en mildare smak. Detta kan uteslutas om man vill ha en stark mangosmak. Gul hushållsfärg gör smeten lite gulare men även det kan uteslutas. Häll i dessa två saker om så önskas.

DSC_0015

Kör smeten i en glassmaskin. Tänk på att färsk frukt i smeten gör så att det tar längre tid i maskinen. Det tog nästan en halvtimme för våran glass att bli fast.

Jag har med en bild på glassmaskinen här nedanför eftersom jag ville ge ett tips till er. Vår maskin är rätt billig och därför fäster inte locket så bra. Hoppar locket av är ju glassen förstörd då man inte får avbryta processen under en omrörning. Det är många maskiner som har samma problem. Men man ska ju inte behöva köpa en dyr maskin för det. Därför har vi maskeringstejp på sidorna av maskinen. Det håller locket på plats så man behöver inte stå vid maskinen. Denna tejp är anpassad just efter frysta produkter så den glider inte heller!

DSC_0016

Ställ in i frysen i minst två timmar före servering. Sen är det bara att skopa upp och servera.

DSC_0017

Om man vill kan man spara lite mangopuré och ha som sås till. Det blir väldigt gott!

DSC_0018

Hoppas ni älskar denna tropiska glass minst lika mycket som vi gör, för den gör varje dag lite positivare!

DSC_0020

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *