Desserter, Recensioner

Glico – Pocky Panda

Även om jag lyckats skriva rätt aktivt här under senaste veckan så har det kanske märkts att jag varit rätt tyst på andra sociala medier under veckan? Det beror på att min pojkväns mamma varit på besök från Wales. Tyvärr är inte Växjö en stad att turista i, särskilt inte under våren, men det var väldigt trevligt att ha henne här hos oss. Hon tog med sig en låda fylld med japanska snacks så jag tänkte skriva lite om dem.

Idag handlar inlägget om Pocky som är något av ett fenomen i världen. Det är så enkelt och så gott – kexpinnar doppade i något slags överdrag. Originalet var i choklad och de flesta som gillar Japan behöver nog ingen förklaring till vad Pocky är. Men för er som inte vet så är Pocky ungefär vad Ballerina är i Sverige!

Dessa snacks tillverkas av företaget Glico som även gör en hel rad andra sötsaker. Pocky kommer i ett flertal smaker som säljs i de flesta asiatiska butiker i Sverige. Men ibland finns det vissa begränsade utgåvor som man får vara snabb med för de är bara producerade i få mängder. En av dessa är Pocky Panda som fanns i lådan som vi fick.

DSC_0004

Förpackningen föreställer en söt panda som jag tycker ser väldigt ledsen ut. Inuti den är påsen som innehåller kexen. Då detta är en begränsad variant så är även denna påse väldigt speciell. Det är massa pandor på den!

DSC_0003

Själva kexen är lite annorlunda till skillnad från de vanliga. Pinnarna är inte blonda (ja, ljusa kakor kallas blonda när de jämförs med choklad) utan gjorda i choklad. Överdraget är av vit choklad samt med några kaksmulor på så det blir lite av en “cookies & cream” smak.

DSC_0002

Jag tycker dessa pinnar var supergoda. De är inte min favoritsmak men jag tyckte om dem väldigt mycket. Det är synd att de inte produceras längre i och med att de är så ljuvliga. Överdraget är krämigt och lent och chokladpinnarna är mustiga. Kaksmulorna är dock lite onödiga för man känner inte av dem riktigt. Men får jag syn på dessa igen kommer jag köpa dem utan att tveka och det borde ni också för de ni ser är de sista ni lär se!

DSC_0001

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *