Desserter, Drycker, Recept

Röd apelsinbål

Under en vecka i mars hade vi några soliga dagar. Då passade jag på att inviga mina Kilner muggar genom att dricka bål (varav bildspam). Då både jag och min käraste är nykterister är min bål alltid alkoholfri. Men det gör den inte mindre spännande för jag har massa roliga ingredienser istället. Idag tänkte jag dela med mig av ett recept på en röd apelsinbål som jag gjorde under den soliga veckan. Den innehåller färskpressad apelsinjuice, läsk och bär. Den är fylld med sommar och avkoppling.

Ingredienser:

  • Apelsiner
  • Hallonsoda
  • Frysta skogsbär

Börja med att pressa saften ur några apelsiner. Vi hade i två stycken stora men vill man ha en mer syrlig smak kan man ha i flera.

DSC_0011

Portionera juicen i några glas. Min rekommendation är att ha en tredjedel juice i bålen. Släng även i några frysta bär.

DSC_0012

Häll i hallonsoda och rör om lite lätt. Drick omedelbart! Vill man inte ha bär går det bra med isbitar.

DSC_0014

Bären ska fiskas upp senare då drycken tagit slut. Jag tycker de är supergoda då de fått absorbera lite av bålen de simmar runt i.

DSC_0016

Denna bål är perfekt för alla varma dagar!

DSC_0017

Hoppas ni gillar denna svalkande dryck. Den är enkel och god; passar även väldigt bra på fester. Till barnkalas kan man byta ut bären mot godis om man vill.

DSC_0021

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *