Figurer, Recensioner, Samlarprylar

Accelerator

Idag tänkte jag skriva lite om en av mina bästa figurer. Det är Accelerator från Toaru Kagaku no Railgun och Toaru Majutsu no Index. Just denna varianten av honom kommer från Toaru Majutsu no Index II. Figuren är skulpterad av Alter och är en av de bästa de gjort kvalitetsmässigt.

DSC_0020

Då Accelerator är en manlig karaktär hamnar han under Alters ALTAiR serie som i princip är alla deras manliga figurer. Det finns inga kvinnliga sådana i den serien.

Ni kanske märker att bilderna är lite mörka, men det är avsikten då jag ville få till en mörk stämning i och med att Accelerator är en ganska ond karaktär; rent sagt psykopatisk. Han har ett ganska galet uttryck om man tittar närmare på hans ansikte. Jag tycker ändå han är rätt charmig för han har en till sida som inte är helt ond. Tänker inte säga mer för då avslöjar jag för mycket.

Själva figurens kvalitet går inte att beskriva med ord. Den är så fint gjord. Alla detaljer är knivskarpa och inte en enda färgfläck syns till. Accelerators bak är väldigt lätt magnetisk så att han sitter lätt på en hög av krossade stenblock, men han sitter inte fast. Däremot sitter hans krycka fast i stenblocken.

DSC_0021

Jag fullkomligt älskar figuren och det finns inte en chans i världen att någon tar bilder som verkligen kan visa hur välgjord han är. Man måste se figuren med egna ögon. Alla människor som besökt mig som inte är insatta i anime eller något liknande har sagt att han är riktigt häftig när de tittat på min samling. Så om han kan imponera folk som inte är insatta så vet man att han är välgjord! Men det är ju Alter så man kan nog förvänta sig positiva kommentarer.

Han är slutsåld nu tyvärr och är väldigt svår att få tag på. Han gjordes inte i en stor mängd men får man chansen och tycker om honom ska man inte tveka. Han är prisvärd och ett måste i ens samling. Jag hade tur som förbokade honom då han kom ut. Figurer var faktiskt billiga en gång i tiden men tack vare inflationen är de väldigt dyra nu och tyvärr kostar nog Accelerator minst 1000 kr i dagsläget om man ens hittar en begagnad. Men som sagt, det är en väldigt vacker figur man får för de pengarna.

DSC_0022

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *