Drycker, Tips

Beställa Ramune i Sverige

Jag har skrivit väldigt flitigt om Ramune och hade tänkt göra det ett flertal gånger. Men nu har jag insett att mitt lager av dessa läskflaskor är enormt och jag känner inte för att dricka mycket läsk på en gång. Det blir nog inte heller roligt för mina läsare att läsa om olika smaker av Ramune när jag konstant hävdar att de har en stark fruktsmak. Därför blir det istället inga fler inlägg om Ramune, i alla fall inte recensioner. Däremot tänkte jag att ni läsare ska få ett tips av mig – nämligen var man kan beställa Ramune i Sverige – så ni själva kan bedöma hur dessa drycker smakar.

DSC_0005

Ramune är tyvärr inte vanligt i asiatiska butiker i Sverige. Men bor man i Stockholm så finns det flera varianter hos Japanska Torget. Även Östasiatiska Museet där brukar ha dem ibland om man har tur. Men för oss som inte har någon möjlighet att åka till huvudstaden finns det lyckligtvis några ställen online som säljer dem till rimliga priser. Det finns givetvis sidor från USA och Storbritannien som också säljer dem, men jag tycker att importerad läsk är läskigt (ordvits var inte direkt planerad). Import av läsk kan medföra att glasflaskorna spricker under transport. Därför köper jag dem enbart i Sverige.

De två ställen jag beställt ifrån är KawaÉ som även har fysisk butik i Uppsala, och Webhallen som de flesta säkert känner till. Dessa två sidor har även andra japanska snacks. Webhallen har en aning billigare frakt men dyrare läsk medan KawaÉ har det tvärtom. Så beställer man lite är det vettigare att handla från Webhallen. Men vill man ha mycket så kan man lägga en stor beställning hos KawaÉ som även erbjuder fri frakt vid en viss summa. Så vill ni prova Ramune och befinner er i en mindre stad så är mitt tips dessa två hemsidor. Deras service är kanonbra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *