Drycker, Recensioner

Farbror August

Nu har det gått en väldigt lång tid sen det skrevs om te. Och som självutnämnd konnässör inom te så vill jag ändra på det. Därför blir det ett inlägg om te idag, dessutom ett finare sådant då det är en lösvariant som endast säljs i tebutiker. Detta te finns alltså inte i livsmedelsbutiker. Teet jag syftar på heter Farbror August. Det finns i de flesta tebutiker och är en standard bland finare sorter. Det är ett svart te som är väldigt aromatiskt och tropiskt.

DSC_0013

Som ni säkert ser på bilden ovan så finns det mer än bara svarta teblad i detta te. Det är svart te rostat i frukt- och kokosoljor. Därefter har bladen blandats med apelsinskal, ananas och papaya. Så det påminner lite om sydliga delar av jordklotet.

Trots alla frukter så är teet mer mustigt till smaken. Man känner av aromerna från oljorna mer än frukten. Däremot så är eftersmaken väldigt fruktig. Jag tycker att teet är gott ibland och andra dagar gillar jag det inte alls. Det är ett te som passar vissa humör. När jag har något sött till så gillar jag detta te för det balanserar ut sötman. Men när jag bara vill ha te så är detta inte något jag skulle välja. Men det betyder såklart inte att det inte är gott. Teet är väldigt tillfredsställande då man väl uppskattar det. Det är lite starkt så man kan ha i mjölk om man vill, men jag tycker om te som det är.

Nu verkar det nog som att mina åsikter är lite överallt, men det jag vill säga är att detta te är underbart som ett komplement till fika, men som det är så kan det vara lite tråkigt. Men för de som uppskattar fikastunder så är detta en höjdare! Så köp gärna ett hekto nästa gång du besöker en tebutik.

DSC_0009

Kan ju lägga till att kopparna på bilden är en enda kopp som har Alice i Underlandet som tema. Koppen är väldigt populär och är från Disney Store. Den är tyvärr nästan alltid slutsåld så man får kolla rätt ofta. Sjaletten i bakgrunden är från H&M och föreställer några av de populära onda karaktärerna från Disneyklassiker. Sjaletten säljs inte längre. Jag kommer i fortsättningen alltid lägga till ett stycke om rekvisita om det kan vara av intresse. Hoppas ni inte har något emot det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *