Drycker, Recept

Vit varm choklad

Vit varm choklad är min favoritdryck bland varma söta drycker. Tyvärr är den inte så populär i Sverige, men trenden har ändå nått vissa caféer. I vintras då vi befann oss i Storbritannien drack vi detta ofta. Det är en len dryck som är lik varm choklad men inte lika mustig. Den är krämigare och mer aromatisk då man har väldoftande kryddor i den. Jag tröttnar aldrig på detta och jag tror inte ni gör det heller!

Ingredienser (2 rejäla portioner eller 4 små):

  • 8 dl mjölk
  • 1 msk socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g vit blockchoklad
  • 1 ½ krm kanel
  • 1 krm kardemumma
  • Valfritt: Vispgrädde och kanel för garnering

Vispa mjölk, socker och vaniljsocker i en kastrull. Sätt på värmen då allt lösts upp och låt mjölken värmas upp. Notera att det inte ska börja koka för då bränns det. Rör gärna om under uppvärmningen.

DSC_0001

När det börjar ryka lite smått, stäng av värmen helt och hållet så att det inte börjar koka. Bryt chokladen i bitar och häll i kastrullen. Rör om tills chokladen smält och tillsätt därefter kardemumma och kanel. Rör ihop det hela till en len dryck.

DSC_0002

Häll upp i två höga muggar eller fyra vanliga sådana. Spritsa på lite vispgrädde (fungerar med sprejvariant också). Strö lite kanel över grädden på toppen också. Det går givetvis bra utan garnering också.

DSC_0005

Sen är det bara att njuta av denna varma, gudomliga och goda dryck!

DSC_0004

Denna dryck är utmärkt på julbordet då kryddorna är väldigt typiska för den högtiden. I Storbritannien har de körsbärssås på toppen under jultider.

DSC_0006

Men den passar vilken annan dag som helst för den är så himla god! Hoppas ni älskar detta minst lika mycket som jag gör!

DSC_0003

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *