Figurer, Recensioner, Samlarprylar

Ciel Phantomhive

Kuroshitsuji, eller Black Butler som den heter på engelska, är en av mina favoritserier. Det är en viktoriansk serie som handlar om en pojke och hans demoniska betjänt. Tillsammans löser de olika mysterium åt drottningen på ett mer oetiskt sätt eftersom Scotland Yard inte är tillräckliga för att ge sig på vissa problem. Denna serie har blivit väldigt stor i västvärlden, främst för sin väldigt speciella berättarteknik, men även för författarens öga för detalj.

I och med att serien blivit så populär som den är här i väst lanserade Kotobukiya fyra stycken karaktärer ur Kuroshitsuji i deras ARTFX-J serie. Som ni säkert minns ifrån mina inlägg om Shingeki no Kyoujin figurerna så är ARTFX-J figurer en serie som Kotobukiya gör med västvärlden i åtanke. Alla karaktärerna som finns där är sådana som vi här i väst är rätt förtjusta i. Jag älskar Kuroshitsuji och tycker att alla karaktärerna i den har sin charm och har därför bestämt mig för att skaffa alla fyra. Än så länge är bara två ute. Jag har en av dem, den andra är på väg och den tredje har jag bokat. Den fjärde har tyvärr inte kommit upp i någon butik än, men när den gör det så ska jag slänga mig över den. Så idag ska jag skriva om Ciel Phantomhive, huvudpersonen ur serien.

DSC_0018

Figuren är väldigt elegant. Det är Ciel som sitter på en svart häst, förmodligen en större schackpjäs. Han håller även i en mindre sådan. Ansiktet är lite smått busigt som det ska vara. Men för en gångs skull har jag lite klagomål angående figuren. När Kotobukiya först visade bilder av figurens prototyp så såg de ut att vara i toppklass. I sista sekund innan utsläpp sänkte de kvalitén på figuren vilket är väldigt tråkigt för de som redan bokat figuren för priset blir ju detsamma. Håret är inte lika välgjort och är lite smått klumpigt i topparna. Hans mun är bara ett streck nu till skillnad från ursprunget. Huden har färgats mer matt.

Men det betyder inte att figuren är dålig. Tvärtom! Jag fullkomligt älskar min Cielfigur. Det jag är besviken på är att Kotobukiya ändrade sig till det sämre efter att priset redan bestämts. Då jag uppskattar Kuroshitsuji så skulle jag köpt figurerna ändå, men som figursamlare kan man nog bli lite sur. Men som tur är så är det bara ansiktet som inte var som utlovat. Resten av detaljerna är makalösa. Speciellt käppen Ciel håller i.

DSC_0017

Tyvärr är mina bilder lite mörka så hästen syns inte så väl. Jag tyckte ett mörkt tema passade Ciel bättre. Men det bästa med figuren är nog hästen då den är så vackert gjord. Den är felfri och ser väldigt imponerande ut. Den är dessutom väldigt glansig vilket blir ett trevligt komplement till Ciel som är väldigt matt.

Så tycker jag om figuren? Absolut! Den är värd pengarna, men jag hoppas att Kotobukiya i framtiden inte ändrar sig efter att man bokat den. Hade de släppt bilderna på honom så som han såg ut i verkligheten när man skulle boka så skulle nog lika många bokat honom för vem tycker inte om Ciel?

DSC_0016

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *