Drycker, Recensioner

green tea – Lemon Macaroon

Lipton har en hel del galna smaker bland deras tesorter. En av dem är deras citron macaronte. Det är ett grönt te som är väldigt milt. De flesta av mina vänner tvekar när de ser te som smakar som bakverk men för mig är det tvärtom. Ju galnare desto bättre för man vill ju inte att allt ska vara banalt i ens liv. Förr hade jag dock tvekat då Lipton stått bakom djurförsök. Men med nya EU lagar som sätter stopp för det har jag med gott samvete kunnat köpa Liptons te igen. Jag har givetvis skrivit om dem förr men jag uppmärksammade aldrig detta. Men jag köper aldrig något från något märke som använder sig av djurförsök. Hur som helst, nu är det te vi pratar om!

DSC_0005

Så hur kan ett te smaka som bakverk? Enligt Lipton själva så används bakverket i fråga i teet. Jag tycker de lyckas rätt bra för det mesta, speciellt deras cupcake teer. Men detta te smakar inte så mycket som macarons. Teet smakar som vanligt citronte. Visserligen finns en sötma, men det kunde lika gärna väl vara citronkaka eller vilken annan citronbakelse som helst – men inte macarons. Och tro mig, jag kan mina macarons. Macarons smakar väldigt sött, nästan som att äta bara florsocker. Detta te saknar den eftersmaken.

Men det betyder inte att teet är dåligt för det. Jag tycker om citronbakelser och anser därför att detta te är väldigt gott. Det är ett ljuvligt milt te som är uppfriskande med sin härliga citronsmak. De som gillar iste skulle nog kunna dricka detta kallt. Själv tycker jag att tanken av kallt te är galenskap.

Så vad ska man säga? Detta te är definitivt gott. Det är väldigt somrigt och lent, men för de som verkligen vill att det ska smaka macarons så är detta inte tillfredsställande. Men man borde prova det ändå för det är en så galen idé. Dessutom ser teet väldigt vackert ut då det har en väldigt unik färg. Det är inte riktigt grönt till skillnad från vanliga gröna teer, utan mer gul eller orange. Jag är nöjd med teet trots att det inte levde upp till mina förväntningar i alla fall!

DSC_0007

För de som undrar så är porslinet på bilderna ur en antik serie. Det är Bavaria Schwarzenhammer och kommer från 30-talet. De är väldigt svåra att få tag på. Jag har bara en kopp och ett fat, men jag har fem av assietterna. Visst är de vackra? Det enda tråkiga är att det är en kaffekopp vilket innebär att den är väldigt liten. Jämför den med paketet bredvid. Det är ungefär 1 dl som ryms i koppen. Men jag använder den sällan, endast för bild.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *