Mat, Recept

Vitlökssmör

Dagens recept är väldigt kort och tar knappt några minuter att göra. Men jag var på ICA häromdagen och såg att vitlökssmör kostar 18 kr. Det är en orimlig summa för något som man så enkelt kan göra själv till en kostnad av max 3 kr för samma mängd av detta pålägg. Jag älskar vitlökssmör på lantliga brödskivor, speciellt nybakade baguetter. Därför tänkte jag dela med mig av hur man enkelt och snabbt kan fixa eget vitlökssmör till sitt bröd. Tänk dock på att detta inte håller lika länge som det man köper så det är bra att konsumera det snabbt, helst inom ett par dagar.

Ingredienser:

  • 25 g margarin eller osaltat smör
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk hackad persilja

Ta ut margarinet och lägg det i en liten skål, gärna en fin sådan eftersom smöret görs direkt i skålen man serverar i. Låt det stå där i någon timme så det blir mjukt.

DSC_0019

Pressa vitlöksklyftorna med vitlökspress eller finhacka dem. Släng i dem i det mjuka margarinet och tillsätt även persiljan.

DSC_0020

Rör om försiktigt så att inget flyger ur skålen tills allt blandats till en mjuk bredbar kräm. Nu är smöret klart!

DSC_0021

Förvara smöret i kylskåp, täckt med plastfolie i max tre dagar om det blir för mycket över. Annars är det bara att njuta av det till ditt favoritbröd, gärna italienskt eller franskt! Hoppas ni gillar detta ekonomiska recept!

DSC_0023

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *