Allmänt

Stonehenge

Det har varit väldigt dött här i en månad nu och det beror på att jag varit borta hela juni. Varje sommar delar vi upp lovet genom att vara halva tiden hos min pojkväns familj och andra halvan hos min. Så vi har varit i Storbritannien i en månad nu. Men nu när jag är i Sverige igen tänkte jag försöka få igång aktiviteten här. Jag har dock inte lagat något särskilt intressant på länge så det kommer nog inte dyka upp några recept än på löpande band. Däremot har jag lite intressanta bilder att dela med mig av då jag rest.

I slutet av juni besökte vi Stonehenge som ligger i södra England. Det var en roadtrip som tog fyra timmar men det var så otroligt värt det. Jag vet inte riktigt varför men Stonehenge är mitt favoritmonument i UK. Det kan bero på att det är så mycket mystik kring det då vi egentligen saknar information om verket. Men samtidigt så är det också till en viss del fascination kring hur man skapat ett astronomiskt verk så långt bakåt i tiden.

Då jag har beslutat mig för att fokusera på svartvitt i framtiden då det är den stil som jag föredrar mest så är alla bilder från monumentet utan färg. Det finns färgglada bilder också men de vill jag behålla för mig själv.

DSC_0078

Det bästa med detta monument är att även om det är många turister kring det så är det förbjudet att gå nära stenblocken så alla är några meter ifrån. Det är därför rätt enkelt att få bra bilder för det är inga människor i vägen. För mig är det en lättnad då turister tyvärr är problematiska för en fotograf, även om denna person är en turist själv. Men vid vissa vinklar syns människor ändå. Jag tycker att det kan bli snyggt med dem på bild ibland, speciellt när man tar siluettfoton som den nedanför.

DSC_0096

Jag är otroligt nöjd med mina bilder från Stonehenge. Jag har även lagt till dem på min hemsida, den som jag använder för marknadsföring och portfolio. Länk till sidan finns till höger. Ni som besökt min hemsida förut kommer se att jag ändrat den helt och hållet och att den nu är helt ny och fräsch.

DSC_0085-2

Vi hade väldigt tur med vädret när vi var vid Stonehenge. Även om det var soligt så var det molnigt och svalt. Himlen gjorde det möjligt för lite HDR fotografering också!

DSC_0101-2

Den sista bilden på monumentet som är nedanför är min favorit utav alla de jag tagit. Jag tycker den är väldigt estetiskt tilltalande. Samtidigt tycker jag om hur jag fångat en bra portion av himlen också.

DSC_0083-2

När man kommer till Stonehenge så hamnar man vid ett besökscenter. Där kan man köpa biljetter för inträde samt läsa historien bakom monumentet. Det finns även ett café där. Man kan givetvis slippa betala och bara gå till monumentet om man kommer från andra sidan av det eftersom det ligger vid massa åkrar. Men vi körde till besökscentret. Där finns en buss som tar en till och från monumentet. Vi bestämde oss för att åka buss dit men gå tillbaka för vädret var underbart. Det tog bara 25 minuter att gå ändå. I slutet av promenaden besökte vi Stonehenge Village som ligger precis vid besökscentret. Där finns massa stenhus som är runda och liknar hyddor. Det var förmodligen här som folket bodde, men som sagt, ingen vet då allt kring Stonehenge är ett mysterium.

DSC_0106-2

Den som orkar kan även från Stonehenge vandra en halvtimme till Woodhenge som är ett liknande monument fast gjort i trä. Vi körde förbi det istället för det är inte lika intressant. Men har man tid och ork så är det definitivt värt ett besök det med. Så ska du till Storbritannien så besök gärna Stonehenge. Det är väldigt värt och spännande. Det finns bussar som tar en till stället från London!

Sist vill jag tillägga att alla foton i detta inlägg finns att köpa. Besök min hemsida för mer information om detta är av intresse. Det finns fler bilder där som är till salu i olika former.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *