Drycker, Recensioner

Mambo Jambo

Nu är sommaren snart över och hösten nalkas; därför vill jag passa på att tipsa om ett somrigt te innan tiden rinner ut. Visserligen är varje dag en tedag, men ifall mina läsare tänker annorlunda så kanske jag borde skynda mig?

Teet jag vill skriva om heter Mambo Jambo och har ett väldigt typiskt tropiskt namn. Man hör att det är karibiskt samtidigt som det finns en gnutta tropik i det. Och det är precis vad det är. Mambo Jambo är ett svart te med karibiska drag. Det är ceylonbaserat så för de som gillar de banala teer som finns i butiker så som Earl Grey så är detta utmärkt.

Det är en kombination av ceylon teblad med en hel del tropiska frukter och blommor som är vanliga i karibiska delarna av världen, speciellt Kuba. Det finns bl. a. ananas, smultron, aprikos, vinbär, papaya, solrosor och blå malva i det.

DSC_0001

Jag tycker teet smakar bäst då det fått dras i minst två minuter för det är då man får med de fruktiga smakerna. Annars blir det enbart ceylon.

DSC_0005

Detta te är väldigt gott. Man kan ha mjölk och socker i det om man så önskar även om jag personligen anser att det är sabotage av te. Men för de som gillar aromatiska teer med en stark smak av frukt så är detta alldeles utmärkt. Teet är mustigt men smaken av frukterna finns där markant.

För de som vill köpa detta så bör det finnas i en vanlig tehandel då detta är en av de populärare sorterna som köps, speciellt av nybörjare eftersom den liknar de teer som finns i livsmedelsbutiker. Så prova gärna detta te nästa gång du går förbi en tehandel!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *