Figurer, Recensioner, Samlarprylar

Metallica

Idag blir det ett nytt figurinlägg. Jag försöker fotografera så många av dem som möjligt och vill ta kort på dem oftare så dessa typer av inlägg lär bli mer frekventa. Det känns rätt vettigt så i och med att jag gärna vill visa upp min samling då den står mig så nära och tar en stor plats i mitt liv.

Dagens figur är den galnaste jag har; det finns ingen som slår den i detaljer. Det är en figur av Metallica, en häxa som är huvudperson i spelet “The Witch and the Hundred Knight”. I handen håller hon även Hundred Knight som är den andra huvudpersonen i spelet. När spelet kom ut i väst så fick de döpa om henne till Metallia i och med licensproblem men jag föredrar att kalla henne vid ursprungligt namn. När ni ser bilderna så kanske ni känner igen designen? Det är Takehito Haradas design som lyser rakt igenom och de flesta som är insatta i spel från Japan känner nog till hans stil from Disgaea spelen.

DSC_0008

Detta är en figur gjord av Phat Company som enligt mig gör de mest galna figurerna av alla företag som finns. Visserligen gör Alter en hel del också, men de galna som Phat har gjort är galnare än allt! Det är så många detaljer på varje figur och då är det mer än bara karaktären. Kolla bara på plattan som Metallica står på. Den ser ut att vara en bit utskuren ur en skog. Det är svampar, växter, löv och en gren. Det finns även ett svärd som huggits ner i marken. Utöver det så finns också en kvast på plattan som en av hennes fötter vilar mot. På kvasten hänger ett fickur. Metallica är ju en häxa från träsket så Phat har verkligen fångat hennes hem med figurens utseende.

DSC_0004

Denna figuren är väldigt svårbalanserad. Phat fick försena den ett par gånger för de hade problem med att Metallica lutade för mycket och figuren kunde lätt falla över. Deras lösning var en genomskinlig stödpinne som hon lutar mot. Tyvärr är det väldigt riskabelt att flytta henne ändå; därav finns inga bilder av henne från baksidan för jag vågade inte röra på henne för mycket.

DSC_0005

På huvudet har Metallica en hatt som man kan plocka bort om man vill. Tyvärr fastnar inte hatten så lätt. Vi brukar använda vit häftmassa på figurer för att fästa lösa delar då det är en substans som inte skadar dem och färgen kan sitta kvar utan att vi behöver oroa oss. Hennes hatt är otroligt stor och när man ser figuren från vissa vinklar så täcker hatten hela Metallica. Men det gör inget för hatten är så häftig och är en del av charmen hos henne. Man kan givetvis ställa ut henne utan men för oss så var hatten en signatur för henne. På bilden nedanför syns även en tydligare Hundred Knight.

DSC_0006

En rätt intressant grej som kan vara kul att veta, speciellt för de som är i Sverige, är att Metallica är baserad på Pippi Långstrump. Hennes personlighet ska vara som Pippis. Hon är liten men stark och kaxig, samtidigt är hon lite barnslig. Egentligen skulle Metallica bara ha långt blont hår men som Pippi så fick hon två stora flätor också. Precis som Pippi så bor hon ensam i ett stort hus och har liten erfarenhet av hur man beter sig i sociala sammanhang. Utöver det så är övriga aspekter unika för Metallica. Hon är väldigt besatt av träsk och tycker de är de vackraste sakerna som finns och vill göra hela världen till ett träsk. Och jag klandrar henne inte, för om alla träsk såg ut som det hon står på så skulle det vara fint!

DSC_0011

Så vad tycker jag om figuren? Om inte min passion för den lyste igenom inlägget så kan jag skriva nu att jag fullkomligt älskar henne. Inte bara för att det är en galen figur men för att det är en häftigt designad karaktär. Hon är inte väldigt populär och därför gjordes inte figuren i så stor upplaga. Den är tyvärr slutsåld men när den dyker upp second hand så är den mycket billigare än den var när vi köpte den. Så vill man ha en galen figur är denna ett perfekt val för den finns till ett rimligt pris i de flesta second hand butiker online för ungefär 500 kr. Det är sannerligen en vacker figur som verkligen visar vilken häftig karaktär Metallica är, samt hur bra Phat Company är som figurmakare.

DSC_0001

Notera att pumpan och lyktan i bakgrunden inte tillhör figuren. Jag använde lite rekvisita för att få till en häxaktig bakgrund.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *