Drycker, Recensioner

Formosa Oolong

Idag tänkte jag skriva om te från mitt skafferi igen. Dagens te kommer i lösvikt och finns i de flesta tebutiker. Det heter Formosa Oolong och är en typ av oolongte helt enkelt. För de som inte vet så är oolong en typ av te som ligger mellan grönt och svart och kallas därför ibland för blått te. Men tekniskt sett skulle det vara mörkgrönt.

DSC_0006

Även om oolong är halvt grönt så smakar det rätt lik svart te. Det är ett traditionellt te som dricks mycket i Kina och Taiwan. Just Formosa varianten kommer från Taiwan vilket märks av namnet. Formosa är det gamla namnet på Taiwan och därför är alla teer märkta med den termen därifrån.

Teet har en väldigt hög koffeinhalt jämfört med andra teer och sägs därför vara väldigt bra för fettreducering i kroppen. Hur effektivt detta är kan jag inte svara på. Dessutom är det en teori som saknar någon stabil grund. Det funkar för vissa helt enkelt. Men jag dricker detta te för smakens skull då jag tycker det är riktigt gott! Det är en mustig smak som blandar det goda från grönt te med det aromatiska från svart. Så för de som gillar båda typerna är oolong ett måste! Det är väldigt traditionellt och uppiggande – perfekt till frukosten!

DSC_0011

Jag tänkte lägga till några bilder på mina fina grejer som syntes i bilderna ovanför. Den första är min supersöta tesil som är en liten val. Man öppnar magen på honom och trycker i teet. Sen får han simma runt i koppen några minuter. Han sprutar vatten ur sitt blåshål så att man kan greppa tag i silen!

DSC_0009

Den andra grejen är min häftiga mugg. Det är en mugg som beskriver mitt liv helt enkelt. Jag tror de flesta vegetarianer som befunnit sig på sociala event som involverar mat känner igen sig. Jag tycker detta trycket är så bra så jag har det på en t-shirt också!

DSC_0010

2 reaktioner på ”Formosa Oolong

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *