Drycker, Recept

Caramel frappuccino

Frappe som en del kallar det, är ju en väldigt trendig drink – speciellt under sommartider. Nu är dock sommaren över, men drycken förlorar inte sin popularitet för det. Den går att köpa i de flesta kedjecaféer och även snabbmatskedjor. Personligen så faller inte drickan mig i smaken alls. Jag förstår verkligen inte varför man vill dricka kallt kaffe. Men samtidigt så ogillar jag milkshake också och detta är ju som en kaffe och milkshake kombinerat. Hur som helst så är detta något som Joe råkar tycka om. Varenda gång vi går ut så ödslar han pengar på detta. Ibland köper jag också en bara för att de ser så fina ut men så blir jag deprimerad när jag smakar. Visst är man korkad ibland? Men nu – nu har jag lärt mig göra en egen frappuccino så man slipper betala 30 kr för kallt kaffe. Min variant är inte lika isig men den smakar exakt likadant som den man köper, och nu har Joe sagt att han bara ska dricka den hemma istället för ute! Jag gjorde två olika smaker och han gillade karamell bäst; därför skriver jag om den först.

Ingredienser (2 portioner):

  • 1 kopp starkt kaffe
  • 2 ½ dl mjölk
  • 1 ½ tsk socker
  • 1 msk kolasås
  • Vispgrädde och kolasås till garnering

Brygg starkt kaffe och frys ner det i kuber. Notera att jag har en stor iskubsform och har därför två koppar (för ett senare recept). Det bör frysa i minst fyra timmar.

DSC_0005

Ta ut iskuberna när de har stelnat. Släng i dem i en mixer tillsammans med mjölk, socker och kolasås.

DSC_0006

Mixa allt tills iskuberna lösts upp. Sen är det bara att hälla upp och toppa med garnering. Lämpligast garnering är spritsad grädde med lite kolasås på.

DSC_0008

Vill man ha en mer isig variant som liknar den man köper mer så ska man ha kallt kaffe som inte frysts ner istället och sen tillsätta krossad is efterhand och röra om. Personligen föredrar jag den enkla vägen. Mer is innebär att det blir vattnigt om man inte dricker upp den snabbt ändå.

DSC_0009

Visst ser det läckert ut? Jag ogillar som sagt frappe men jag kan lova att denna smakar likadant som den man köper! Hoppas ni gillar detta! Det är ett enkelt sätt att få till lyxfika hemma.

DSC_0010

2 reaktioner på ”Caramel frappuccino

    1. Hej Angelica! Ber om ursäkt för sent svar. Ja, du ska kunna blanda i allt möjligt i den. Kan tyvärr inte jämföra denna med Starbucks då jag faktiskt inte druckit den som finns där. Men den blir inte lika krämig som Espresso Houses variant. Det beror dock på att de har mindre is och mer mjölk i. De har isbitar istället för iskaffe till att börja med. Man får testa sig fram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *