Drycker, Recensioner

Yogi Tea – Choco

Det var ett bra tag sen jag skrev något om te från mitt skafferi så här kommer ett inlägg om Yogi Tea – Choco som är ett aztekiskt te med smak av choklad.

DSC_0003

Yogi Tea är ju kända för deras balansteer. De riktar sig mot de som utför yoga eller annan typ av meditation. Därför säljs dessa teer oftast på apotek eller i hälsobutiker.

Jag har tre olika Yogi Tea paket i mitt skafferi, men om jag ska vara ärlig faller ingen av dem mig i smaken. Det är rätt vanligt att folk i Sverige gillar dem, men jag har försökt och de är inte goda tycker jag. De är för det mesta gjorda på örter och kryddor; därför saknar de traditionella teblad. Därav blir smaken väldigt aromatisk. De känns mer som mediciner än något man kan njuta av i och med att de flesta kombinationer är hejvilt blandade.

Det känns lite som att man slängt i allt man tror är bra för att få en ultimat kombination, och detta tilltalar säkert många men inte mig. Jag tycker deras teer går att dricka, för helt hemska är de inte. Men de har väldigt konstiga smaker och jag tycker inte man kan njuta av dem eller få någon harmonikänsla. Däremot är de superbra när man är förkyld för då känner man ju inte smaken men de är lindrande för halsen. Just nu är jag på väg att bli lite krasslig vilket är normalt för säsongen, och varenda gång jag druckit Yogi Tea så har det känts lite bättre i halsen än det hade gjort om jag druckit annat te. Så nytta gör nog teet! Eller så är det en placeboeffekt, vad vet jag?

Men för de som älskar choklad och varma kryddor (kanel, nejlika etc.) så kan detta vara av intresse. Kanelsmaken och chokladen märks markant när man dricker. Men tyvärr finns det lite annat i också. Så detta är lämpligt för de som gillar knasiga blandningar och choklad, men kanske inte något för de som gillar mer traditionellt te.

DSC_0004

Notera att kakberget i bakgrunden inte tillhör mig då jag varit fri från bakverk i över en månad nu. Men om ni lägger märke till muggen så är det en 3D mugg av Jack Skellingtons (som för övrigt kommer ur min favoritfilm) huvud som finns att köpa på Disney Store. Visste ni att Disney Store ska få sin första fysiska affär i Solna snart?

4 reaktioner på ”Yogi Tea – Choco

  1. Äh, hösten är en förkylningssäsong haha. Jag har inte provat den men jag har för mig att du gillade den. Fick ju ett gosedjur av dig i en sådan ask!

   1. sad =(
    haha ja det är ett av mina favorit teer! Har man socker och mjölk i så smakat det pepparkaka ^-^ Förövrigt så tyckte jag det var passande att packa in din present i en te kartong C=

   2. Kanske ska prova det då! För pepparkaka gillar jag. Men att ha mjölk och socker i te är ingen höjdare för mig. Men vi får se!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *