Mat, Recept

One-pot pasta med ajvar

Att one-pot pasta är genialt är nog ingen nyhet vid det här laget. De flesta av mina vänner har provat rätten efter att ha läst mitt inlägg om det (dessutom brukar jag tjata på dem tills de provar mina recept). Alla som provat har tyckt om det; en hel del av dem blev även glada över den tid de sparar i köket med sådana recept. Den positiva respons jag fått sen det inlägget fick mig att inse att jag kanske borde dela med mig av en till variant av denna typen av rätt, och eventuellt fler. Så dagens recept blir one-pot pasta fast med lite ajvar i. Poängen med denna varianten är att den är lite mer fyllig och känns mer som bolognese då den har sojafärs i också. Givetvis är även denna varianten, precis som den föregående, helt vegansk.

Ingredienser:

 • 2 portioner pasta
 • 2 pressade vitlöksklyftor
 • 1 hackad liten gul lök
 • 5 frysta spenatkulor eller 1 dl spenat
 • 1 dl majskorn
 • 120 g sojafärs
 • 1 grönsaksbuljong
 • 1 dl ajvar
 • 1 tsk sriracha (kan uteslutas om det blir för starkt)
 • 1 tsk basilika
 • ½ tsk persilja
 • ½ msk tomatpuré

Lägg alla ingredienser i en gryta eller stor kastrull. Fyll grytan med vatten tills det täcker allt innehåll helt och hållet. Låt allt koka upp. Sänk värmen till medelvärme då det börjar koka och sätt ett lock på.

DSC_0005

När vattnet nästan är borta och den kvarvarande vätskan tjocknat till en sås, rör om ordentligt och servera genast. Tänk på att sriracha är otroligt starkt och för den som gillar mild mat kan denna ingrediens uteslutas helt. Jag ville ha lite sting i rätten, men den är minst lika god utan den heta biten. Hoppas ni gillar denna one-pot pasta också. Den är ett måste för de som gillar bolognese (köttfärssås). Glöm inte att ha lite riven ost på som garnering!

DSC_0006

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *