Figurer, Samlarprylar

Minami Kotori

Egentligen hade jag tänkt spara på detta inlägget ett tag, men i slutändan blev det omöjligt att stå emot då jag så väldigt gärna vill visa upp mitt senaste tillskott i min fina figurkollektion. Idag hämtade jag den dyraste figur jag någonsin köpt till mig själv, nämligen Minami Kotori från serien Love Live!

DSC_0025

De flesta som sett serien kanske inte känner igen denna design, och det beror på att det finns ett mobilspel som baserades på animen i och med dess popularitet. Denna versionen syns bara i spelet. Det finns väldigt många figurer från Love Live! men jag valde att samla på dem som ALTER gjort då de valde designerna från mobilspelet. Anledningen är helt enkelt att tjejerna bär helt galna kläder och jag älskar detaljerna där. Först ut i deras serie var Kotori. De övriga 8 medlemmarna kommer nog dröja ett tag. En av dem kommer om ett par veckor, men därefter får jag vänta i ett halvår på nästa.

DSC_0024

Kotoris utstyrsel består av en volangkjol med väldigt små guldiga detaljer i form av spetsar och glitter. Hon har även höga strumpor som inte matchar varandra. Precis som kjolen så är linnet draperat och kantat i guld. Varenda sida av figuren har något vackert i denna färg att titta på; och detaljerna i alla veck som skapas i samband med den dynamiska posen är makalöst vackra. Men samtidigt är det något som jag förväntade mig då det är en ALTER figur; och det är ju ett företag som nästan är synonym för kvalitet.

DSC_0016

Minami Kotori är ju en av de snällaste tjejerna i idolgruppen i serien, och jag antar att det är därför hon fick ett väldigt prinsessaktigt utseende. Hon bär en krona på huvudet. Hon fick även en liten stav med en fågel på (som också bär en matchande krona). Om man lägger märke till hennes axel så sitter en mindre variant av fågeln där också; detta beror på att Kotoris namn bokstavligen betyder fågelunge.

DSC_0009

Utav alla karaktärer i serien så råkar faktiskt Kotori vara min favorit så jag blev överlycklig över att hon var den första som kom ut. Och nu när jag sett henne fysiskt så vet jag att jag gjort en bra investering för denna figuren är en av de bästa jag har. Det är inte bara den galna utstyrseln som gör den så bra, utan även färgläggningen. Fast det bästa av allt är ändå ansiktet för det fångar hennes positivism så perfekt. Jag tror att vem som helst, även de som inte tycker om anime, kan hålla med om att detta är en vacker figur och gissa rätt på vilken personlighet hon har.

DSC_0007

Det är sällan jag blir så nöjd med en figur som jag blev med Kotori. Ord kan inte beskriva hur mycket jag tycker om denna figuren och karaktären. Den sprudlar av energi, glädje och kärlek. Figuren förmedlar precis det som Love Live! alltid gör – positivitet. Det enda som faktiskt är lite negativt, i alla fall för mig, är att hon är väldigt stor. Jag förväntade mig inte att hon skulle ta upp så mycket plats hos mig; fick arrangera om alla figurer för att skapa utrymme för henne. Det står i informationen att hon är 1/7 av hennes verkliga skala, men hon känns aningen större; fast det kanske beror på att jag jämför henne med andra i samma skala.

DSC_0018

Det hela kan sammanfattas med två ord: köp Kotori! Hon är så bra! Det är en vacker figur som verkligen är värd varenda krona. Hon är väldigt dyr, och det beror på att hon är från en idolserie. Då idoler är så stora i Japan brukar det mesta med dem vara lite kostliga. Men det bästa med dem är också att så fort de blir slutsålda så fördubblas priset på dem omedelbart för det är högt tryck på dem. Kotori kostade nästan 1000 kr för mig och vill man köpa henne idag begagnad fast i nyskick så ligger hon på minst 1800 kr. Men vågar man utsätta plånboken för en stor smäll så är detta ett måste. Hon är definitivt en av de mest välgjorda figurer som finns och jag är så glad över att jag köpte henne.

DSC_0004

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *