Mat, Recensioner

Renée Voltaire – Furikake Sprinkles

Furikake är en slags blandning av diverse saker som t.ex. nori (sjögräs), sesamfrön, torkad fisk etc. Det är en typ av smaksättare som japaner mer än gärna strör över ris. I Japan har man ris i en separat skål medan grytan eller tilltuggen ligger placerade i andra. Därför kan riset bli lite trist och då är furikake utmärkt för att liva upp maten. Men tyvärr så är furikake sällan vegetariskt då det oftast finns någon form av fisk i det. De två åren under min gymnasieperiod då jag var demi-vegetarian provade jag lite furikake och tyckte om det; så det var rätt surt när jag inte kunde äta det längre. Men häromdagen hittade jag faktiskt en helt vegansk variant av märket Renée Voltaire.

DSC_0002

Renée Voltaire är ett företag som främjar ekologisk och grön livsstil. De flesta veganer som gillar lyxiga produkter känner förmodligen till märket. Jag hittade dem av en ren slump. Flaskan kostar 79 kr överallt, och för er som bor i Växjö så säljs den i Astrid & Apornas butik. Jag hoppas den når ICA snart. Men jag köpte faktiskt min flaska online på Body Store eftersom de hade fri frakt den veckan.

DSC_0004

Blandningen innehåller shisoblad, nori, torkade plommon och sesamfrön. Jag brukar ha det på mitt ris de dagar då jag har mat utan sås till och jag fullkomligt älskar denna furikake. Den smakar precis som den jag åt för flera år sen – vilket fick mig att inse att det faktiskt är nori som ger denna topping en sån markant smak, inte fisken. Så det blev verkligen ingen besvikelse. Jag kommer definitivt köpa denna vara igen. Det är en prisvärd flaska för dem som inte äter ris så ofta. Den håller rätt länge och man använder ju inte så mycket per portion så i slutändan är den nog inte så dyr ändå.

DSC_0005

Tycker du om japansk mat så är detta verkligen värt att prova. Det livar upp maten och ger det tråkiga riset en helt ny smak. Dessutom är den helt vegansk men smakar exakt likadant som den med fisk i – i alla fall den varianten som jag ätit ifrån Japanska Torget i Stockholm. Detta var en bra start på min Renée Voltaire resa för nu lär jag ju verkligen utforska deras sortiment.

Sist men inte minst, för de som kanske undrar, så är det teriyakimarinerade quornfiléer som serverats tillsammans med riset. Till det finns även lite syrade grönsaker som inte syns då de ligger i en separat skål. Man vill ju ha lite japanskt i allt när furikake är inblandat…

2 reaktioner på ”Renée Voltaire – Furikake Sprinkles

 1. Hej Mou, så glad att få läsa ditt inlägg!
  Har ätit alger/Tång /sjögräs sen 60-talet och längtar efter det nu, även om jag har kvar lite iziki, och wakame och noriark kvar hemma
  Letade precis efter hur man hittar de olika Tång sorterna utan att behöva betala skjortan, när jag föll över ditt inlägg, något som jag absolut ska smaka eftersom jag älskar nori., ja ville bara tacka

  1. Hej Synne!
   Tack snälla för din fina kommentar!
   Detta inlägget är väldigt gammalt så jag kan säga att priset på produkten har gått ner lite och att den finns i de flesta butiker nu bland all superfood! Hoppas att du hittar den och att du blir nöjd!
   Så kul att höra att du äter hiziki, wakame och nori. Det är så gott! Tackar för tacket! Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *