Drycker, Recensioner

Clipper – Organic raspberry leaf infusion

Minns ni Pim Pim? Det var ju den där godisasken med de små röda hallonbåtarna man älskade som barn. Nu när jag är vegetarian kan jag dock inte äta dem längre då de innehåller gelatin, fast det är nog bäst så. Men jag saknar inte hallonbåtarna, i alla fall inte längre eftersom jag faktiskt hittat en rätt häftig produkt som påminner om dem – nämligen ett te!

DSC_0002

Clipper är ett brittiskt märke som fokuserar på fairtrade och ekologiskt te. De har en infusion som består av hallonblad och hallon. Det finns även lite hibiskus i det som är bra för blodtrycket och immunförsvaret. Det saknar alltså traditionella teblad. Jag brukar inte gilla sådana teer så mycket men denna var underbar. Den smakar exakt som hallonbåtar och om man har i socker så är det som att dricka godis. Jag föredrar dock utan sockret.

DSC_0004 (2)

Så tycker man om hallonbåtar så är detta te ett måste. Det är uppfriskande och fruktigt. Det enda tråkiga är att det inte säljs i vanliga butiker utan finns oftast i speciella sådana. Jag hittade mina online på Apotea, men de finns även hos Astrid & Aporna i Växjö. De är lite dyra men det är främst för att det är en importvara som inte bara har ekologiskt te utan även ekologiska tepåsar. De som är vana vid svenska tepåsar lär nog bli lite förvånade då dessa saknar snöre. Men tepåsar i Storbritannien kommer alltid utan snören eftersom man fiskar upp påsen med teskeden och lägger den på en liten bricka.

Det fanns en varning på paketet om att gravida inte bör dricka detta teet. Detta beror på att hallonblad har förmågan att sätta igång sammandragningar i livmodern. Men är man i senare stadium av graviditet så ska det gå bra. Annars är detta te verkligen supergott. Jag rekommenderar det till alla mina läsare som gillar godis, men även de som inte gör det för teet är ju fruktigt som sagt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *