Mat, Recept

One-pot pasta med krämig vitlökssås

Det är svårt att få nog av one-pot pasta. Enkelheten och det varierande resultatet gör det till en unik rätt som inte bara sparar disk utan även tid. Men det finns ändå vissa varianter som är lite mer avancerade då de kräver lite arbete under tillagningen. Fast rätten är fortfarande enkel. Oftast är det de med krämiga såser som kräver lite mer arbete än andra. Och idag tänkte jag dela med mig av ett sådant recept som jag tycker om väldigt mycket. Det är krämigt och fyllt med örter och vitlök. Allt som tillsätts i såsen är grönt – sojabönor för protein och spenat för järn. De som älskar den där italienska känslan kommer nog uppskatta detta recept.

Ingredienser:

 • 2 portioner pasta
 • 5 kulor fryst spenat eller 1 dl spenat
 • 1 ½ dl sojabönor
 • 1 buljongtärning
 • 4 pressade vitlöksklyftor
 • 1 hackad gul lök eller 1 msk lökpulver
 • 2 krm dragon
 • ½ tsk persilja
 • 1 tsk basilika
 • 1 krm malen muskotnöt
 • 1 1/4 dl matlagsningsgrädde

Lägg i allt förutom grädden i en kastrull. Fyll kastrullen med vatten så att allt täcks, plus lite till. Sen är det bara att koka under lock. Sänk till medelvärme när det börjar bubbla till rejält.

DSC_0040

När pastan nästan är klar och vätskan knappt finns kvar (men det får inte brännas), tillsätt grädden och rör om ordentligt.

DSC_0041

Låt det puttra utan lock tills rätten blir krämig. Ju krämigare man önskar, desto längre tid får det puttra. Men rör om ofta för det är lätt att pastan i botten bränns. Sen är det bara att portionera och servera. Strö gärna riven ost på! Hoppas det smakar!

DSC_0043

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *