Desserter, Recensioner, Tips

Cavalier choklad med stevia

När man räknar kalorier så är det ju främst fetter så som olja, smör, margarin etc. som bidrar till höga kalorivärden, men även sockerarter som finns i ris, pasta, bröd och liknande. Både fett och socker finns ju i choklad som är en av de saker som verkligen är svår att släppa. Så jag tänkte tipsa om ett märke som heter Cavalier. Deras belgiska chokladkakor är minst lika goda som de vanliga man köper – enda skillnaden är att de innehåller stevia som sötningsmedel istället för socker.

DSC_0005

Stevia är växtbaserat och har därför inte samma hälsorisker som t.ex. aspartam har som man kan få hjärnskador och cancer av. Däremot är det alltid dåligt att överkonsumera, vad man än äter. Men stevia klassas som ett naturligt sötningsmedel och bidrar med noll kalorier. I och med att växtbaserade sötningsmedel som stevia och agave är relativt nya på marknaden så kan det givetvis finnas hälsorisker som vi inte är medvetna om. Men för tillfället känner jag inte till några utöver att det är svårt för levern att bryta ned dessa i större mängder – men återigen – överkonsumtion är dåligt.

Cavalier tillverkar mer än de chokladkakorna som jag tagit kort på. Men de två som syns är mina favoriter ur deras sortiment. De tillverkar även praliner, bakchoklad och en nötkräm som liknar Nutella. Deras produkter finns att köpa på Apotea som är ett online apotek med fri frakt. De finns även hos Johanne inne i stan här i Växjö. Hälsobutiker bör sälja dem också – så de finns lite överallt. Det enda tråkiga är att de är lite dyra. Men jag äter max en rad om dagen så för mig håller en kaka väldigt länge och blir på så sätt rätt prisvärd.

Så vill man unna sig lite god choklad så är detta ett utmärkt alternativ då det innehåller ungefär 30% mindre kalorier än vanlig choklad. Men tänk dock på att det fortfarande är en dessert som är onyttig och jag vill inte att någon missuppfattar detta som något mirakel. Det är bara ett mindre dåligt alternativ till choklad för den som inte vill släppa taget om det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *