Mat, Recept

Pesto rosso

Att pesto är gott till bröd och pasta har nog ingen missat. Dessutom är det en av de trendigare rörorna bland de som gillar raw food trenden. Men i längden är pesto rätt dyrt, speciellt om man är student. Vi brukar ju inte äta pesto så ofta, men det är ändå något vi älskar. Häromdagen kände jag att jag kanske borde prova att ge mig på min egen pesto och om det funkar så ska jag dela med mig av receptet. Jag läste på innehållsförteckningar på ett flertal burkar inne på Willys; kollade även upp en del recept online och har plockat på mig de väsentligaste delarna. Peston blev faktiskt lyckad och smakade rätt likt den som Garant tillverkar. Så gillar man den är detta ett superbra recept!

Ingredienser:

  • 1 dl cashewnötter
  • 1 ½ dl soltorkade tomater
  • 1 tsk sambal (om man vill ha en stark variant)
  • ½ dl olivolja
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 krm cayennepeppar
  • 4 vitlöksklyftor
  • ½ tsk basilika

Blötlägg cashewnötterna några timmar före tillagning, gärna 2 timmar. Sila därefter av dem och blanda med resten av ingredienserna i en blender. Om man vill kan man tillsätta upp till 1 dl vatten för att få den mer utspädd – det går även bra med mer olja.

DSC_0001

Mixa allt till en puré. Den ska inte vara helt len utan ha lite små klumpar. Traditionell pesto innehåller ju parmesanost också så om man vill kan man ha i lite av det. Men min variant är vegansk.

DSC_0002

Sen är den färdig och redo att användas till vad som helst! På bilden nedanför är det pesto pasta som finns i min receptsamling. Det blev väldigt gott, så jag hoppas ni också tycker det!

DSC_0003

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *