Tips

Lékué – Popcorn Maker

Idag tänkte jag skriva om en väldigt innovativ produkt som jag köpte i somras då jag var hos mamma. Det är en popcornskål tillverkad av det spanska företaget Lékué. Det häftiga med denna skål är att den är till för att man ska poppa vanliga popcorn i mikrovågsugn. I och med att skålen är gjord i silikon så behövs inget tillsatt fett heller utan det luftpoppas. Ett medföljande silikonlock sätts på skålen innan man börjar poppa för att hålla värmen inne. Jag har använt skålen flitigt och det är lätt ett av de bästa köpen i år. Popcorn är ett nyttigt val istället för andra snacks. Man kan äta en hel skål av det och få i sig en fjärdedel av mängden kalorier man skulle fått från chips av betydligt mindre mängd! Så detta är en skål som verkligen passar mig som just nu vill gå ner i vikt.

DSC_0002

När skålen inte används kan man platta till den så den inte tar för mycket plats heller så den är väldigt smidig.

DSC_0001

Inuti skålen finns en liten ring som visar hur mycket popcornkärnor som kan tillsättas i skålen. Det verkar som lite när det inte poppats men det blir otroligt mycket!

DSC_0003

Sen är det bara att poppa i 2 – 3 minuter. Därefter kan man njuta av frasiga popcorn. Skålen går att använda som serveringsskål också så man slipper onödig disk. Dessutom kan man krydda popcornen om man vill. Det går givetvis att ha i smör i tillsammans med kärnorna när man poppar om man gillar det.

DSC_0004

Visst är skålen häftig? Den är dock lite dyr då det är en märkesvara. Det finns säkert liknande billigare alternativ. Men just när det gäller hushållsgrejer som ska hantera mat så brukar jag föredra det pålitliga. Sen så är den inte dyr i längden då mikropopcorn är väldigt dyrt jämfört med vanliga varianten, så äter man popcorn ofta är detta ett ekonomiskt val. Så vill du njuta av fettfria popcorn så är detta en skål du bara måste ha! Den är väldigt trevlig under filmkvällar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *