Drycker, Recept

Höstro

Sist jag skrev om te jag gjort själv fick jag dubbelt så många klick som vanligt. Sådan statistik säger mig att terecept kanske är väldigt uppskattade. Därför tänkte jag dela med mig av ett till recept på hemmagjort te. Denna gången är det ett väldigt enkelt recept som endast innehåller två saker. Teet har fått namnet “Höstro” eftersom det innehåller kanel som är höstigt och kamomill som är rogivande. Kanel är en väldigt nyttig krydda för den hjälper till med blodsockerregleringen. Man kan minska sitt sötsug med hjälp av kryddan. Kamomill å andra sidan har inga sådana hälsoeffekter, men det får musklerna att koppla av, speciellt om man har kramp. Så teet är väldigt bra nu i höst då man är lite översvämmad p.g.a. studier. Dessutom är det lindrande om man känner sig lite krasslig.

Ingredienser:

  • 3 kanelstänger
  • 1 dl torkade kamomillblommor

Om man har en mortel så är det här jätteenkelt. Har man mindre tur som jag hade så får man lägga kanelstängerna i en stryktålig behållare av något slag.

DSC_0033

Krossa kanelstängerna i bitar, gärna så små som möjligt men de får inte pulveriseras!

DSC_0035

Häll upp kanelen i en fin burk eller vad du nu vill förvara teet i. Tillsätt kamomillblommorna. För alla Växjöbor så kan jag informera er om att kamomill säljs hos Astrid och Aporna i förpackningen som syns på bilden nedanför.

DSC_0032

Sätt ett lock på burken och skaka ordentligt så att blommorna och kanelen blandas ordentligt. Sen är teet färdigt!

DSC_0036

Drick gärna en kopp av detta efter en stressig dag. Det är verkligen ren njutning. Dessutom är det gott också. Kamomill smakar lite som äpple och kanelen ger drycken lite sting – höstro med andra ord!

DSC_0038

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *