Drycker, Recensioner

Pukka – three tulsi

Nu på sistone när jag varit så upptagen har jag inte hunnit laga så mycket mat så jag har mest recensioner av produkter på lager. Men det kanske ni inte har något emot? Dagens recension står mig nära hjärtat och rötterna. Det är ett te av märket Pukka. Teet heter three tulsi och är med andra ord tulsite. Anledningen till varför just tulsi står mig nära är att det är ett te som odlas i Bangladesh, landet mina föräldrar kommer ifrån. När pappa åker dit brukar han ta med sig te direkt från odlingar, men när det tar slut så är detta det närmaste man kan komma originalet.

DSC_0003

Tulsi är ett heligt basilikaträd som finns i södra Asien. Det fick sin innebörd i och med hinduismen. Teet odlas i bengalen främst men just Pukkas variant har nog blad från Indien. Det mest spännande med teet är att det kommer som en hel rad olika sorter. Man kan ha det grönt, svart, gult och till och med lila! Pukkas tulsite heter just “three” för att det är en blandning av tre olika sorter. Variationen kommer ur hur bladen behandlas och med en kombination av flera så får man en mer intensiv smak. Teet är inte svart, men smakar ganska likt vanligt svart te. Gillar man t.ex. ceylon eller assam så är detta ett måste.

DSC_0004

Förutom min starka anknytning till drycken så är det även något jag tycker om rent smakligt. Teet är aromatiskt men ändå simpelt. Dessutom lämnar teet rum för experiment. Man kan ha i rätt mycket i det för att få till en häftig dryck. Jag provade citron en gång. Ingefära funkar nog också. Om man vill kan man kasta i en kanelstång. Det är helt enkelt ett te man inte bara kan njuta av men också ha kul med. Dessutom är alla Pukkas teer helt ekologiska och fairtrade. De är koffeinfria också så man kan dricka dem sent. De säljs i de flesta butiker, men just denna smaken köpte jag online på Apotea.

Porslinet på bild är Arabias Muminprodukter föreställande Muminpappa från 1999. Setet utgick 2013 och är därför idag en antikvitet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *