Mat, Recensioner

Garant – Grönkåls bites

Det kanske finns de som märkt att en vego-våg håller på att skölja över Sverige? Minst 15 nya veganska produkter har lanserats i år. Quorn och Hälsans Kök har veganiserat ett flertal av deras varor. Garant är ett av de märken som lanserat nya veganska produkter. Jag var mer intresserad av deras grejer än någon annan, just för att de inte skapat köttsubstitut. De har istället grönsaksrätter som är mer vitaminrika än t.ex. sojakött. Än så länge har jag bara provat två av deras produkter och idag tänkte jag skriva om deras grönkåls bites.

DSC_0001

Som vanligt så imponeras jag av Garants produkters utseende. De ligger definitivt i framkant när det gäller design. Men det är det enda som glädjer mig med paketet. Resten är lite ledsamt eftersom förpackningen endast innehåller 15 bitar. Det är ett dåligt antal för ett hushåll bestående av två personer. Dessutom är dessa väldigt dyra produkter, vilket är märkligt i och med att Garant står som producent. Man är ju van vid att deras produkter ska vara billiga. En förpackning kostar 28 kr! Det är mer än summan man betalar för Quorn av samma vikt.

DSC_0002

Tyvärr har jag ingen vacker bild på produkten i fråga eftersom jag tog bilden då det var ganska mörkt i köket. Men som ni ser så är bitarna nuggetformade och helt gröna, precis som grönkål. De ska egentligen stekas men vi gjorde våra i ugnen för att spara energi eftersom vi hade klyftpotatis i ugnen också.

Bitarna är goda, men inte värda pengarna – för de är inte så värst märkvärdiga. De smakar grönkål, och det är allt. Jag tycker dessa bitar hade smakat bättre om det hade funnits någon kryddning, men det är en ren grönsakssmak. Visserligen är det inget dåligt, men om man gillar lite sting så får man tillsätta en hel del, och det tycker jag är jobbigt. För dessa ska ju vara som en slags snabbmat då de kommer som frysvara som bara behöver uppvärmning.

I slutändan tycker jag att de var värda att provas men inte att köpas igen. Jag hoppas innerligt att Garant ökar mängden i påsen eller reducerar priset för grönkål är en billig råvara. Jag förstår att de vill att alla produkterna i veganserien ska kosta lika mycket, men en del av dem har lägre produktionskostnad än vissa andra och därav blir priset orimligt. Sen är det nog billigare att göra dem själv. Men Garant får ändå ett plus i kanten av mig för att ha kastat sig in i vegantrenden för konsumtion av kött behöver minskas!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *