Mat, Recept

Sötpotatis pommes

Här kommer ett till recept på en sötpotatisrätt. Men denna gången är det ett mycket enklare sådant. Det är pommes frites gjorda av sötpotatis. Vem gillar inte varma nygräddade pommes? Och med sötpotatis istället för vanlig variant så får man lite mer höstkänsla, plus att det blir lite lyxigare. Mina pommes behöver bara tre ingredienser, men man kan givetvis krydda sina pommes efter smak. Sen kan man även få dem extra krispiga om man ställer dem på gallret i ugnen, men jag orkar inte städa ugnen efteråt så jag använde en vanlig form.

Ingredienser:

  • Sötpotatis
  • Olivolja
  • Flingsalt

Sätt ugnen på 175 grader. Skala och skär sötpotatisen i långa och smala stänger. Detta kan vara väldigt svårt då sötpotatis är trögt att skära i. Skär därför på längden.

DSC_0002 (2)

Pensla stängerna rikligt med olivolja. Ställ dem antingen på ugnsgallret eller i en ugnsform. Strö lite flingsalt över dem. Tänk på att om de står på galler så kommer det droppa olja från dem i ugnen.

DSC_0004 (2)

Ställ in formen eller gallret längst upp i ugnen i 35 – 40 minuter. Om du har grillfunktion på ugnen så blir det ännu bättre för då får de den där perfekta krispiga ytan.

DSC_0006

När de är färdiga så är det bara att ta ut dem och servera direkt. Strö gärna lite extra flingsalt på. Men undvik alltid för mycket salt. Jag brukar ha dem på som dekor men sen vifta av dem från mina pommes när jag ska äta.

DSC_0007

Visst är de goda? Dessa pommes förgyller vilken höst som helst! Hoppas det smakar!

DSC_0010

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *