Mat, Recensioner

Garant – Chili bites

Den andra produkten av Garants nya veganska sortiment som införskaffades var en vara som heter “chili bites”. Precis som den av grönkål så har denna ett behagligt yttre, d.v.s. en väldetaljerad förpackning som pryder fryslådan den befinner sig i.

DSC_0006

Jag var väldigt förtjust i dessa innan jag ens sett dem, främst för att jag älskar bönor och chili. Det hela låter väldigt mexikanskt. Tyvärr så dog den glädjen ganska snabbt efter att den första biten smakats.

DSC_0007

Bitarna är ätbara, men väldigt smaklösa. Det är som om man använt alla råvaror vid tillverkning men struntat i kryddning. Och till skillnad från grönkålsbitarna så innehåller dessa kidneybönor och jag anser att allt med bönor behöver lite kryddning för annars smakar det mjöligt. Lyckligtvis fanns lite sambal i kylskåpet så bitarna kunde räddas. Men jag rekommenderar inte chili bites av Garant just av den anledningen – det smakar absolut ingenting, bara mjöligt. De är inte ens värda att provas för de är så långt ifrån det man förväntar sig.

Ekko Gourmet har också liknande mexikanska nuggets gjorda på bönor men deras är mycket godare. Dessutom innehåller deras förpackning lite mer. Så vill ni ha nuggets gjorda på bönor så tycker jag ni kan köpa Ekko Gourmets variant eller göra era egna för dessa är inte värda 28 kr.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *