Figurer, Recensioner, Samlarprylar

Luke fon Fabre

Nu är det dags för ett figurinlägg igen. Materialet till detta inlägg har funnits i mina mappar ett tag, men jag har valt att inte skriva om mina samlarsaker allt för ofta och har därför väntat med detta. Men nu känns det värt att ta fram det – och det är Luke fon Fabre från Tales of the Abyss. Ursprungsmaterialet är ett PS2 spel men serien finns även som anime för de som inte har möjligheten att spela. Själva figuren är huvudpersonen och han har en väldigt speciell frisyr.

DSC_0027

Luke är en väldigt äventyrlig person. Hans hår speglar det genom att vara färgad som en gradient mellan intensiv röd och ljus orange ton, nästan gul. Han kommer med en alternativ frisyr om man nu föredrar hans senare stil i serien, men jag tycker om denna då det långa håret är väldigt vackert.

DSC_0024

Figuren är intressant att se på från alla håll. Det är en Alter figur så kvaliten behöver inte ens ifrågasättas. Det är detaljer vart man än tittar. Till och med kläderna som är enfärgade ser livfyllda ut. Överdelen fladdrar åt sidorna och byxorna veckar sig dynamiskt. Dessutom är plattan han står på så fint målad att den ser ut som en riktig stenbit.

DSC_0020

Det finns egentligen inget att klaga på gällande denna figuren. Den är välgjord och attraktiv. Man ser ofta hur folk krigar om den på diverse secondhand sidor. Men trots Alter och figurens rykte så tycker jag att han kunde varit bättre för detta är inte den bästa figuren företaget gjort. Ansiktet är inte lika livfullt som allt annat utan ser rätt platt ut i visst ljus. Men för mig är det inget stort problem då figuren i helhet är väldigt fin.

DSC_0023

Så gillar man Tales-spelen ska man definitivt haka på Alters serie av figurer från dem. Det finns väldigt många och alla är minst lika välgjorda. Det enda jobbiga med deras är att de blir slutsålda rätt snabbt. Jag hade inte tänkt köpa Luke för han var slutsåld långt innan jag var intresserad av figurer. Men jag tänkte att om jag fick chansen att köpa honom till ett rimligt pris så skulle jag göra det. Och det kunde jag, för han släpptes på nytt i somras av ren slump. Så jag passade på att köpa honom. Han är dock lite dyrare idag än vad han var då, men kvaliteten är densamma då detta är en ny omgång av figuren och inte en ny version. Fast gillar man honom är han definitivt värd pengarna. Och om man inte gillar honom så mycket, för han är ju rätt otrevlig och elak, så är han ändå väldigt stilig!

DSC_0019

Notera att svamparna och de vita stenarna inte tillhör figuren. Det är prydnader jag stal från köket till den här bilden. Även det gröna i bakgrunden är en prydnad från något hörn i lägenheten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *