Gosedjur, Samlarprylar

Alpacasso: Velvet Ribbon serien – gul

Jag samlar ju enbart på de Alpacasso gosedjur som kommer utan accessoarer för jag tycker de är finast i sina naturliga former. Samtidigt vill jag ha vissa färger då jag vill döpa dem efter mina favoritkonstnärer. Jag brukar välja en färg som passar konstnärens namn. Och Gustav Klimt är en av de bästa konstnärerna som finns enligt mig och han förknippas ju oftast med guld och gult. Men det tog väldigt lång tid innan en gul Alpacasso dök upp på marknaden. Jag blev så trött på att vänta.

Förra månaden dök Velvet Ribbon serien upp som är en serie Alpacasso som alla bär rosetter runt halsarna. Dessutom tillhör de den nya generationen av gosedjuren som har större och stadigare öron, men mindre kroppar. Förr var de 50 cm höga, men nu är de 43 cm höga istället. Skillnaden är dock minimal så jag stör mig inte.

Det fanns en gul i serien och den hade den perfekta tonen av färgen, just den jag ville ha. Så jag struntade i att den hade en rosett och bestämde mig för att ge mig och skaffa den helt enkelt. Tänkte att jag kanske kan dra bort rosetten sen. När jag väl fick den så visade det sig att rosetten var fastsydd men jag lyckades sprätta upp den tråd som höll rosetten på plats. Så nu har jag min perfekta lilla Gustav och han är så fin! För de som är ute efter Alpacasso nu så finns hela Velvet Ribbon serien fortfarande till salu, och de är väldigt billiga. De kostar bara 150 kr! Det är ett kap för ett så stort gosedjur som dessutom är japanskt, skapat av Amuse. Visst är min Gustav fin?

DSC_0006

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *