Drycker, Recensioner

Kobbs – English Breakfast

Nu är det dags att skriva lite om te igen. Nyligen fick jag en teburk som föreställer en engelsk brevlåda. Därför kände jag att det vore bäst att fylla den med just engelskt te. Häromdagen när vi var på ICA Maxi uppe vid Grand Samarkand så bestämde jag mig för att skaffa lite English Breakfast. Det enda märket jag hittade i lösvariant var Kobbs, och därför fick det bli deras.

DSC_0001

Egentligen är English Breakfast ett väldigt onödigt te, men samtidigt är det något väldigt typiskt för Storbritannien. Blandningen innehåller oftast ceylon från olika delar av världen, alltså olika klimat. De olika typerna av odlingarna ger varje ceylonblad en viss typ av arom. Just Kobbs blandning innehåller blad från Kina och Indien. Men för den som vill så kan man uppnå samma effekt av att blanda egna ceylonblad så länge de kommer från olika miljöer. Teet blir då lite lenare än vanligt svart te eftersom du inte får en full aromatisk upplevelse från någon av bladen utan lite av varje.

DSC_0002

Jag tycker Kobbs har en trevlig blandning. Den är verkligen bra till frukost, men även andra tider under dygnet. Men teet är inget speciellt för det finns mer intressanta svarta blandningar. Fast för de som gillar milda teer är detta perfekt. Dessutom passar det väldigt bra till engelskt fika för teets mustiga smak väcker ett litet sötsug i en.

DSC_0004

På bilden ovanför syns några “Tea Cakes” som är skumkakor täckta med choklad. Jag tycker inte om dem alls, men de är inte mina. De är dock väldigt engelska – lämpliga tillsammans med teet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *