Drycker, Recensioner

Rooibos med smak av jordgubbe och grädde

Det var ett bra tag sen jag skrev om te så här kommer årets första teinlägg. Notera att bilderna i inlägget inte är världens snyggaste då jag hade en katt som ville roffa åt sig kameran hela tiden medan jag fotade (han är helt galen i halsremmen).

Teet jag tänkte skriva om idag är ett rött te av varianten rooibos. Som alla andra rooibossorter så är detta ett örtte med ursprung i Sydafrika. Jag brukar tycka att enbart rooibos är lite för starkt i smaken då örter har en tendens att ha väldigt speciella eftersmaker. Men när teet är smaksatt, d.v.s. är en teblandning så blir jag helt euforisk. Detta rooiboste är smaksatt av jordgubbe och grädde. Om ni tittar närmare på bilden nedanför så syns det att bland de röda tebladen så finns några jordgubbsbitar. Själva gräddsmaken kommer från en gräddarom kombinerat med safflor.

DSC_0008

Teet blir rött, vilket är förväntat. Ni kanske märker att det flyter lite teblad här och där i mitt te och det beror på att jag använde en dålig sil. Det är dock den enda sil jag har som är enkel att fotografera. Jag gillar Le Chat Noir ganska mycket och har därför en teburk och en mugg med den på. Jag förvarar just detta te i den burken och tyckte därför att muggen var passande.

DSC_0009

Själva teet är helt underbart. Det är en tesort jag bjuder mina vänner på ibland när de kommer hem till mig för att plugga. De går alltid och köper en påse själva senare.

Teet är krämigt i smaken och har en frisk och fruktig smak. Man känner i bakgrunden att det är ett örtte men det är frukten som dominerar. Sen luktar teet så behagligt att man hellre vill sniffa det än dricka.

Jordgubbe och grädde är en vanlig smaksättning för te och finns både som smak till rött och svart te. Ibland finns det till grönt också. Men just den röda varianten är min favorit och jag tycker alla teälskare borde ha det hemma. Det är ett så tillfredsställande te och jag vet att de flesta lär älska det. Mina ord räcker inte för att beskriva hur gott det verkligen är. Det är en av mina favoriter helt klart!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *