Figurer, Recensioner, Samlarprylar

Hoshizora Rin

Jag höll nästan på att glömma att skriva om en av mina figurer fast jag haft bilderna redo i nästan en månad nu. Vilken tur att jag kom på det idag för till denna sessionen använde jag mig av en julgran till bakgrund och folk har nog fortfarande julgranen uppe nu så den är inte helt efter i tiden i alla fall. Figuren i fråga är den andra i Alters stora Love Live! serie som består utav 9 vackra tjejer iklädda galna kostymer som de framför sina sånger i. Den första har jag redan skrivit om och det var Kotori. Idag tänkte jag skriva om Rin som är den andra i serien.

DSC_0026

De flesta som känner till serien känner nog till Rin som kattjejen som alltid la till kattljud i sina meningar. Hon är faktiskt min andra favoritkaraktär ur serien så jag blev riktigt glad när mina två favorittjejer var de första att släppas. Då slipper man bli galen av längtan.

Till skillnad från de övriga tjejerna så har Rin en väldigt modern utstyrsel. Hennes kläder är inte så fransiga och veckade. Hon har inte ens på sig en kjol. Hon bär ett randigt linne och ett par gula runda shorts. Serien har konstant framhävt att Rin är en tjej som är lite maskulin av sig och skäms över att klä sig i kjol. Därav är denna dräkten lämplig för henne då den är riktigt söt men inte helt feminin.

DSC_0030

På baksidan av hennes skärp finns en stor rosett vars ändar är ett par tassar. Jag tycker det är en väldigt kreativ rosett. Dessutom sticker en jättesöt liten svans upp där bak också.

DSC_0024

Om man tittar närmare på tassarna så ser man Alters kvalitetsarbete då de är så skarpa och precisa.

DSC_0028

Rins pose är en vanligt förekommande sådan. Hon brukar nästan alltid lyfta händerna på detta sätt så det var bara mer än passande att även figuren skulle göra detta. Däremot är det väldigt förvånansvärt att någon ens kan göra denna pose utan att ramla. Men jag ska inte ifrågasätta fiktiv anatomi!

DSC_0022

Själva ansiktet är väldigt gulligt. Rin blinkar med ena ögat på ett charmigt sätt. Det andra ögat som är öppet lyser av värme; dessutom är det gult. Jag antar att hon fick gula ögon då det är vanligt hos katter. Dessutom har hon ett par fina kattöron på huvudet. Även dessa öron har makalösa detaljer. Det sitter fina rosetter på dem. Hela figuren har rosetter vart man än tittar – skorna, midjan, handlederna, ansiktet, halsen, öronen – hon är som en liten inslagen katt nästan!

DSC_0020

I helhet så tycker jag att figuren är perfekt. Den var riktigt dyr, men som jag skrev tidigare så är alla Love Live figurerna dyra. De kostar minst 1000 kronor. Jag har bokat den tredje figuren vilket lär bli Nico och hon är dyrare än Kotori och Rin så hon lär kosta 1200 kr. De övriga 6 har inte dykt upp i butik ännu men de lär inte vara billigare. Men låt er inte skrämmas av priset. Om man vill ha henne och har möjligheten så är det inget man bör tveka över för hon är underbar och söt. Dessutom är hon faktiskt fortfarande tillgänglig så man bör skynda innan hon blir slutsåld. Det är inte jättehögt tryck på henne men hon bör bli slutsåld inom några månader och de har redan höjt priset på de få som finns kvar.

En sak som är märkbar med figuren är att även om den är perfekt, så är detta den som ser minst intressant ut utav alla 9. Detta beror på att Rin är den enda som fick en utstyrsel som verkligen sticker ut. När jag kommer ha hela gruppen så kommer Rin vara den som inte matchar då resten har kläder som liknar de Kotori bär. Men det gör inte Rin till mindre bra för det, för hon är så söt så. Men jag vet att hon är den minst beställda av alla för det är många som tyckte hon förstörde samlingen. Så ja, de flesta åsikter kring henne är väldigt spridda. Men frågar du mig så älskar jag den. Hon ska sticka ut i mängden då hon har vuxit upp med problem att identifiera sig i sitt kön, därav ska hon se ut som något mittemellan. Just därför tycker jag att utstyrseln är perfekt för henne. Hon var, för mig, värd varenda krona, oavsett hur intressant hon ser ut jämfört med de andra!

DSC_0018

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *