Allmänt

Merlin

Ni kanske har märkt att jag nämnt i några inlägg att det finns en katt i hemmet nu? Men var är katten då? Jo, här är han! Jag tänkte skriva lite om vår älskade lilla Merlin idag, så ni kan få se mitt lilla busfrö.

DSC_0010

Merlin är idag drygt 4 månader gammal. Han är en sibirisk katt av färgtypen golden. Jag har alltid velat ha katt och när jag var yngre och bodde med mamma så hade vi en liten huskatt vid namn Simba. Mamma var dock väldigt känslig och jag som hade astma började reagera på honom så vi var tvungna att ge bort honom till ett annat hem.

Joe som är uppvuxen med en armada av katter är också totalt beroende av dessa fantastiska djur. Så nu när vi blivit riktigt hemmastadda i Växjö och varit tillsammans så länge kändes det som rätt läge att skaffa en katt. Men det fick bli en katt som är allergivänlig. Jag som älskar fluffiga katter blev helt euforisk när jag upptäckte den sibiriska kattrasen (de är hypoallergena). Därför valde vi just denna. Och precis innan Lucia förra året så körde jag till Öland för att hämta vår lilla älskling.

DSC_0010

Merlin är väldigt fotogenisk då han är gyllengul men har svarta partier som ger hans päls en viss mystik. Dessutom är han väldigt nyfiken så han hittar på roliga saker hela tiden så man kan få massa fina bilder på honom. Besök väldigt gärna Merlins lilla Instagram!

DSC_0039

Sibiriska katter är väldigt stora när de är fullvuxna. Merlin är fortfarande en kattunge och kommer vara det ett bra tag till men är nästan lika stor som en vuxen bondkatt. Det syns inte på bilderna för han ser fortfarande liten ut. För mig kommer han alltid vara liten och han är så otroligt söt.

DSC_0021

För det mesta så gillar Merlin att sova, speciellt på riktigt konstiga sätt. Ni som har mig på snapchat har säkert märkt att jag skickar roliga bilder på honom när han sover. Annars så gillar han att leka med sina leksaker som han fått av min mamma. Han tycker också om att vara på ställen han inte borde vara vid – som på matbordet eller bakom gardinerna vid fönsterbrädan. Häromdagen hörde jag min granne prata med honom för han stod vid fönstret och stirrade ut mot honom.

DSC_0038

I början ville vi inte ha honom på bordet men han blev så ledsen så vi gav upp. Han är dock inte där när folk äter som tur är. För det mesta gillar han att leka i sitt klätterträd när vi äter. Det finns en hängmatta i trädet och ibland hör man honom jama för han har fastnat där. Och ja, han är väldigt klantig.

DSC_0002

Han brukar ramla av saker lätt för han inte märker var han sitter eller så flyger han in i möbler och väggar. Ibland hittar man honom på golvet helt utmattad från äventyr och olyckor.

DSC_0013

Men oavsett hur klumpig han är så är han ändå världens bästa och finaste katt. Jag verkligen älskar honom och han är så gosig och söt. Nästa vecka ska han få träffa mina vänner för första gången så det ska bli spännande att se om han är social eller inte! Så ja, nu har ni träffat min lilla Merlin!

DSC_0051

2 reaktioner på ”Merlin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *