Drycker, Recept

Svart chokladte med granatäpple

Ibland finns jobbiga veckor. Denna vecka är en sådan för mig. Jag har vaknat tidigt för att hinna med en buss som går klockan 7 nästan varje morgon nu för att examensarbetet är så tidskrävande. Dessutom har PostNord haft sönder ett paket, andra gången för i år och det är fortfarande januari. Utöver det så har de slarvat bort 3 paket för oss också. Inga pengar har lyckligtvis förlorats men massa tid och frustration har gått åt dessa saker. Så vad gör man när allt går åt skogen? Jag brukar i alla fall slänga mig på soffan, lägga katten i knät och dricka en kopp te samtidigt som jag kollar på en TV-serie. Så idag tänkte jag dela med mig av ett recept på en av mina egna tesorter som jag gjort nyligen. Teet är riktigt mustigt då det är ett chokladte, men samtidigt är det lite syrligt och sött då det finns frukt i. För att göra det ännu bättre så har teet en stark arom och är uppiggande då det har svart te som bas. Det är mitt superte helt enkelt och jag blir alltid lite gladare efter en kopp av detta!

Ingredienser:

  • 1/3 svart te (t.ex. assam eller ceylon)
  • 1/3 granatäppelkärnor
  • 1/3 kakaonibs

Nu ser säkert måtten väldigt konstiga ut men det jag menar är att man tar en burk att göra teet i. Sen tar man lika mycket av varje ingrediens för att fylla burken så en tredjedel av burkens utrymme till varje ingrediens. Granatäppelkärnor och kakaonibs är relativt nya på marknaden då de förr enbart fanns i hälsobutiker men nu när Kung Markatta lanserat deras “superfrukt” serie så finns dessa att hitta i välsorterade matbutiker.

DSC_0018

Lägg lika mycket av varje ingrediens i en behållare och sätt på locket. Skaka om ordentligt så att kakaonibsen och kärnorna berör alla teblad och aromerna blandas.

DSC_0019

Sen är det bara att fixa en kopp te. Jag tycker 3 minuter i varmt vatten ger ett perfekt resultat.

DSC_0021

Hoppas det smakar och är uppiggande!

DSC_0023

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *