Drycker, Recensioner

Lipton – Lady Lipton

Jag har varit rätt inaktiv på sistone. Detta beror på två väldigt stora tentor, två duggor, en fallstudie, ett fördjupningsarbete, två presentationer och såklart det fortfarande pågående examensarbetet. Men nu har jag enbart examensarbetet att tackla, därav kan jag skriva lite oftare igen. Däremot har jag inga recept att dela med mig av ännu eftersom jag faktiskt bara lagat enkla rätter som redan finns i receptsamlingen den senaste tiden. Har även hänt att det förekommit färdigmat. Jag har aldrig haft en så tung månad förr, men nu är det värsta över.

Även om det inte är ett recept så handlar dagens inlägg om något som kan förtäras, nämligen te. Hoppas ni inte tröttnar på min kärlek till te. Det är ju det godaste man kan dricka trots allt! Dagens te är ett ur Liptons nya serie. Denna variant heter Lady Lipton och är deras egen variant av det brittiska teet Lady Grey. Teet kommer i ett rosa paket med en kvinnas ansikte på som säger “Flirty”. Paketet ser väldigt annorlunda ut jämfört med Liptons vanliga sorter, men det tycker jag är bra eftersom detta är en unik serie de har. Däremot är jag inte helt förtjust i paketets design eftersom det inte påminner mig om te alls. Tycker mer det ser ut som någon blandning av hippiekonst och strand – två saker jag inte förknippar med te.

DSC_0013

Trots paketets opassande utseende så är smaken helt okej. Dock tycker jag inte att teet påminner så mycket om Lady Grey. Vill man dricka Lady Grey ska man inte köpa detta. Det finns bättre varianter av t.ex. Twinings. Lady Lipton smakar mer likt Earl Grey fast med lite mer citron i än vanligt. Lady Grey ska ju vara som Earl Grey fast lite mer blommig.

Utöver den missen tycker jag även att teet var väldigt svagt. Man fick ha i tepåsen väldigt länge innan det blev starkt nog. Så jag skulle nog inte säga att Lipton skapat en hit här. Teet är gott, men inte vad det lovar helt enkelt. Men för den som gillar Earl Grey och citrussmakande svarta teer så är detta kalas! Dessutom ingår teet i en liten kampanj som Lipton har nu där man kan få fina Rörstrandmuggar om man köper ett visst antal av dessa teer. Jag själv har precis anmält mig för att få en mugg, men jag lär köpa några fler lådor för att få en till! Så det fanns en vinst i det för mig också.

DSC_0014

Förutom teet så tänkte jag avsluta inlägget med en liten anmärkning angående muggarna på bilderna. Dessa muggar är väldigt vackra och säljs på H&M Home. Tyvärr är de även riktigt dåliga muggar. Man kan absolut inte hålla dem i örat på något vänster för det inte finns utrymme för fingrar. Den lilla krumeluren i toppen av örat går inte att ta tag i heller för då glider muggen ur handen bara. Muggarna är definitivt inte designade för varma drycker. De kanske funkar som grötskålar istället, men muggar är de inte. Jag ångrar inte köpet för de är ju fina, men gör inte samma misstag som jag gjorde – häll inte upp en varm dricka i dem!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *