Mat, Recept

Tacopaj

Alla älskar tacos och paj är ju en suverän rätt det med, så varför inte tacopaj? Tacos för mig är en av mina favoriträtter, om inte min favorit. Kan inte bestämma mig mellan tacos och shepherd’s pie men den diskussionen lämnar vi till någon annan dag. Idag tänkte jag dela med mig av mitt recept på tacopaj. Receptet är avsett för fyra portioner då min pajform är väldigt stor, men vill man så kan man halvera måtten för en mindre pajform. Man kan även halvera fyllningen men behålla den hela satsen för degen ifall man vill ha en liten paj med lock på! Vad man än gör så blir pajen suverän!

Ingredienser:

 • 50 g margarin
 • 4 dl mjöl
 • 2 tsk bakpulver
 • ½ tsk salt
 • 1 ½ dl vatten (mer eller mindre)
 • 300 g sojafärs
 • 1 hackad gullök
 • 200 g krossade tomater
 • 140 g majskorn (en liten burk)
 • 1 påse tacokrydda
 • 1 1/4 dl matgrädde
 • 1 msk persilja
 • 1 – 2 dl riven ost

Sätt ugnen på 200 grader.

Smält margarinet men inte helt. Enklaste sättet är att ställa in det i mikron och värma tio sekunder åt gången. Blanda därefter i mjöl och bakpulver. Tillsätt därefter långsamt vatten tills det blir tillräckligt för att forma en deg som inte är klibbig. Det brukar vara ungefär 1,5 dl. Tryck därefter ut pajdegen i en pajform och förgrädda pajdegen i fem minuter i mitten av ugnen.

DSC_0001

Häll upp färs i en stekpanna. Vill man så kan man fräsa färsen i olja men då jag vill äta smalare värmer jag färsen i vatten. Så ha lite vatten i färsen och stek. Tillsätt vatten hela tiden ifall det börjar brännas. Ha i lök och krossade tomater också.

DSC_0002

När färsen är genomvarm, tillsätt grädde, krydda, persilja och majskorn. Rör om så att allt blandas väl. Sen är det bara att hälla över fyllningen i pajskalet. Platta till så det blir jämt.

DSC_0003

Strö över riven ost på pajen och ställ därefter in den i ugnen i ungefär en halvtimme. Osten ska få fina bruna partier och pajskalet i kanten ska få en gyllenbrun färg.

DSC_0004

Sen är det bara att ta ut pajen och servera med en härlig sallad till. Överbliven paj kan täckas över med aluminiumfolie och förvaras i kylskåp i ett par dagar eller så kan man frysa in pajen också.

DSC_0006

Hoppas det smakar!

DSC_0005

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *