Drycker, Recensioner

Kobbs – Earl Green

De flesta känner nog till teet Earl Grey. Det är ett klassiskt brittiskt svart te som är smaksatt av citrusfrukt och bergamott. Dock är det få som vet om att det finns en grön variant av teet. Den gröna variantens ursprung är svår att peka ut men just den sorten jag dricker är tillverkad av Kobbs och är därför faktiskt svensk!

DSC_0045

Earl Grey är ju en blandning av det sydasiatiska och det europeiska medan Earl Green byter ut det sydasiatiska mot östasiatiskt. Det gröna teet påminner mycket om taiwanesiska teblad samtidigt som det smakar citrusaktigt och lite mustigt. Det är en väldigt häftig blandning för det är sällan man brukar mixa grönt med sådant vi gillar här i Europa. De flesta gröna teer man stöter på är oftast väldigt typiska för Asien utan större ändringar. Det finns givetvis konstiga saker som Lipton säljer då och då men de gillar att experimentera med te.

DSC_0046

I slutändan tycker jag att Earl Grey är godare än Earl Green men denna är också god. Teet känns mer som något för avkoppling medan Earl Grey passar bra när man vill bli uppiggad.

DSC_0047

Gillar man Earl Grey så kommer man nog definitivt gilla detta. Det är exakt samma smaker i teet men basen är lite mer bitter. Däremot, om man gillar te med mjölk och socker i så passar detta inte. Jag gillar inte mjölk eller socker i något te men vet ändå att det kan passa i svarta teer. Gröna teer bör man dock låta bli att hälla skräp i. De förlorar aromerna när man mjölkar ut smaken. Så för den som tycker te är för starkt är detta inget bra val.

DSC_0048

Men för alla andra är detta ett superb te! Det är spännande, gott och avkopplande. Jag älskar att dricka detta när jag kommer hem från en lång skoldag.

2 reaktioner på ”Kobbs – Earl Green

  1. I love this tea! Bought it rendomly and out of curiosity while visiting friends in Sweden. I am not trying to find it online and have it shipped to Slovenia.

    1. Glad to hear you love it! It’s a nice tea! I hope you manage to find some. If I recall correctly, Amazon UK tends to sell this brand sometimes. Good luck!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *