Mat, Recept

Gräddstuvade bullar

Husmanskost är nog något som förgyller vilken dag som helst. Känslan av “hem” och Sverige i ett är verkligen oslagbar på matbordet (om det nu inte ligger tacos där för då är det en annan femma). Köttbullar är ju något som anses vara riktigt svenskt så idag tänkte jag dela med mig av ett recept på något som jag tycker är gott att göra med vegetariska bullar – gräddstuvning! Gräddstuvade bullar är vad jag valt att kalla receptet eftersom detta funkar till alla typer av bullar. I mitt recept har jag använt mig av IKEAs grönsaksbullar men det funkar med andra sorter också. Receptet är så himla enkelt och går så snabbt men blir så gott!

Ingredienser:

  • 2 portioner valfria bullar
  • 1 hackad gullök
  • 2 msk olja
  • 1 ½ dl matgrädde
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk tamari eller annan sojasås

Stek bullarna i olja tillsammans med den hackade gullöken. Bullarna ska bli genomvarma och gärna få lite stekyta medan löken ska karamelliseras.

DSC_0001

När bullarna i princip är färdiga så ska resten av ingredienserna tillsättas. Rör om ordentligt så att allt blandas. Undvik klumpar av svartpeppar för de är inte så trevliga. Tänk på att veganska bullar som har bönor eller kikärtor som bas (exempelvis IKEAs, falafel eller liknande) kan gå sönder så de ska helst ha en bra stekyta innan såsen tillreds. Ett tips för att veganisera rätten är att byta ut matgrädden mot havregrädde.

DSC_0002

Sen är det bara att servera direkt med något gott till, gärna potatis! Jag tycker detta blir smarrigt med klyftpotatis till.

DSC_0005-Edit

Hoppas det smakar!

DSC_0004

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *