Figurer, Samlarprylar

Cornelius & Velvet

Idag tänker jag förgylla (nej jag skojar bara) er dag med ett inlägg som legat i min lista väldigt länge nu – nästan två månader. Det är ett figurinlägg om en dubbelfigur, d.v.s. det är två karaktärer i en och samma figur. Karaktärerna i fråga är Cornelius och Velvet – kärleksparet från spelet Odin Sphere. För er som inte vet så är Cornelius egentligen en människa, precis som hans kära Velvet men han är förvandlad till en kanin. Jag har faktiskt inte kommit långt i spelet alls, men jag har en speciell plats i hjärtat för illustratören George Kamitani. Vi har alla spel som har med hans illustrationer att göra. Vi har rätt många figurer från de spelen också. Just denna figuren är gjord av Alter.

DSC_0018

Då figuren är gjord av Alter är det inte konstigt att den är otroligt detaljrik och bra målad. Denna figuren har väldigt små detaljer som verkligen är häpnadsväckande.

DSC_0020

Kedjorna är så vackert gjorda att man knappt kan tro att de är plast! Dessutom medför de en hel del dynamik till figuren.

DSC_0024

Även om Velvet uppenbart är den fagra i duon så är Cornelius den som är mest detaljerad. Han har små detaljer som får honom att sticka ut. Dessutom har han fler färger än Velvet.

DSC_0028

Figurens platta är lite svår att se på mina bilder men plattan är någon slags ruindel som ser ut att vara tagen ur spelet. Båda figurerna balanserar på den med ryggarna mot varandra.

Något som är lite tråkigt med figuren är just att båda tittar åt två olika håll så man kan inte få båda på en bra bild. Men för mig är det Velvet som är den viktiga för hon är ju otroligt vacker.

DSC_0035

Jag tycker detta är en av de bästa figurer som finns i vår samling. Det är en figur som verkligen tilltalar Kamitanis fans men även de som älskar spelet. Figuren är charmig och välgjord så den är värd varenda krona. Dessutom är duon en del av ett set så för den som vill finns två figurer till i serien men jag nöjde mig med denna.

Just gällande Kamitanifigurer så kände jag att jag bara vill ha mina favoritkaraktärer från varje spel istället för alla figurer för vissa av karaktärerna gillade jag inte. Men om man gillar Velvet eller Cornelius (eller båda två) så är detta helt klart ett bra köp. Hon är lite dyr men det är som sagt två karaktärer i en figur från ett stort företag. Det finns många figurer av Velvet men denna är den bästa för hon ser mest elegant ut här plus att denna har bäst kvalitet utav alla de som finns. Så jag är supernöjd!

DSC_0022

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *